Cocowoods Kakaové boby sekané pražené 200 g

 
Dostupnost Skladem
119 Kč
   
Kód produktu 315
Výrobce Cocowoods
Stránky výrobce cocowoods.cz
Kategorie Kakaové boby a kakao
 

Popis:
Kakaové boby objevili původně Aztékové a míchali je do nápojů.
Až do 17. století se Aztékové snažili kakao skrývat před světem.
Do Evropy ho dovezli španělští dobyvatelé a nejvíce se rozšířil v Belgii, Holandsku a Anglii. Tato čokoláda v nejzdravější podobě se dá využít k mlsání, ale i na vaření, pečení, pro přípravu dezertů nebo domácí čokolády.

Využití a účinky:
Látka zvaná theobromin v kakau má afrodiziakální účinky.
Kakaové boby obsahují látky ovlivňující fyzickou a hlavně psychickou pohodu.
Díky působení kanabinoidu anandaminu, fenylalaninu, tryptofanu a theobrominu dojde k vyplavení serotoninu, který navozuje pocit štěstí, dobré nálady a mírné stimulace. Boby napomáhají kardiovaskulárnímu systému a snižují tlak krve.
Jsou jedním z nejlepších antioxidantů a mají spoustu vitamínů a minerálů.
Také jsou vhodné při chudokrevnosti.
Pražením se většina těchto zdraví prospěšných látek několikanásobně sníží nebo úplně ztratí.

Obsahují:
více než 23 000 syntetizovaných proteinů v plodu kakaa
(metabolity) jako jsou flavonoidy, aromatické terpeny a alkaloidy
látku alkaloidní povahy, theobromin a polyfenolické látky
nenasycené mastné kyseliny, hlavně omega 6
řadu minerálů, vitamínů a stopových prvků
magnesium, hořčík, železo, vápník, síru, chrom, mangan, zinek a měď
mimořádné hodnoty antioxidantů

Doporučená denní dávka: Lze konzumovat prakticky neomezeně.

Minimální trvanlivost 12 měsíců

Složení: 100% Sekané pražené kakaové boby

Recepty:
Raw avokádovo-kakaový dortík ve skleničce
(pro 6 lidí)
Ingredience:
3/4 šálku mandlového mléka
3 avokáda, oloupané a bez pecky
1 šálek kakaových bobů nebo prášku
1/4 šálku agáve sirupu nebo javorového sirupu (možné také 2 lžičky stévie prášku)

Příprava:
Vše vložíme do mixéru a mixujeme dokud směs nebude bez kousků.
Poté směs nalijeme do 6 sklenic a necháme vychladit na nejméně 4 hodiny.

Raw domácí kakaové mléko

Ingredience:
2 šálky namočených mandlí
1 šálek namočených a odpeckovaných datlí
4 šálky vody
1/2 vanilky
trocha zázvoru
2-3 lžičky kakaových bobů nebo prášku

Příprava:
Namočte ořechy a datle přes noc.
Pečlivě omyjte ořechy studenou vodou a vložte je do mixéru.
Přilijte vodu a mixujte dokud nebude směs úplně bez kousků.
Vezměte si nádobu na mléko a látkový kapesník a ořechy do něj vložte.
Vytvořte pytlíček, který opatrně mačkejte, utahujte a kruťte dokud Vám nepoteče mléko.
Slijte vodu z namočených datlí a datle umixujte.
Nalijte mléko zpět do mixéru a přidejte zbývající ingredience.
Chvíli ještě mixujte.
Skladujte v lednici.

Čokoládovo-kokosový rýžový puding

Ingredience:
2 šálky hnědé rýže
1 lžíce kokosového oleje
4 šálky neslazeného kokosového nápoje
1 šálek neslazených kokosových vloček
3 lžíce melasy
1 lžička vanilkového extraktu
1/3 šálku kakaové drti

Příprava:
1) Zapněte troubu na 180° C.
Na plech s pečícím papírem v tenké vrstvě vysypejte vločky, promíchejte a vložte do trouby.
Pražte necelých deset minut, v průběhu tak dvakrát až třikrát promíchejte, aby se vše opražilo rovnoměrně.


2) Ve středním kastrolu rozpusťte kokosový olej.
Přidejte rýži na 4 minuty.

3) Jakmile je rýže opečená, přidejte kokosové mléko a vanilku.
Přiveďte k varu, přiklopte hrnec a snižte ploténku. Pravidelně míchejte dokud rýže nezměkne a směs nezhoustne.

4) Přidejte melasu, kokosové vločky a kakaovou drť. Vše vařte 45 minut až 1 hodinu.
Přilívejte vodu dle potřeby.
Můžete podávat teplé nebo chlazené.

Podobné produkty

Hmotnost 0.2 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.