Tip Efekt lupa
 

Čočka červená půlená 1 Kg

Neohodnoceno
 

vegan  bezlepku  bez cukru

Červená čočka je bohatým zdrojem železa, selenu, fosforu, zinku, vitamínu B6. Obsahuje vlákninu, která povzbuzuje činnost střev a pomáhá proti zácpě.

 

Dostupnost Skladem
Běžná cena 88 Kč
Ušetříte 9 Kč (–10 %)
79 Kč
   
Kód produktu 1866
Výrobce Natural pack
Kategorie Lušteniny
 

Červená čočka je druhem čočky, která se prodává slupky zbavená a která je uvnitř spíše než červená oranžová. Červená čočka je bohatým zdrojem železa, selenu, fosforu, zinku, vitamínu B6. Obsahuje vlákninu, která povzbuzuje činnost střev a pomáhá proti zácpě. Škroby obsažené v luštěninách se (díky obsahu vlákniny) pomalu vstřebávají a umožňují tak rovnoměrné uvolňování glukózy do krve. To je důležité zejména pro diabetiky, ale nejenom pro ně.

Červená čočka v kuchyni… Červená čočka se na rozdíl od hnědé, nemusí namáčet a přesto je rychle uvařená. Při tepelné úpravě ale ztrácí svou načervenalou barvu a je spíše oranžová. Velmi rychle se rozvaří, což není na škodu. Pokud vám ale tento vzhled vadí, čočku jednoduše rozmixujte. V Asii se červená čočka často vaří s kari kořením nebo s kurkumou, která zachovává její červenou barvu. Zvláštní je, že chutná spíše jako hrách. Z červené čočky můžete uvařit polévku i kaši jako hlavní chod. Spolu s rozmixovanými jáhly z ní lze připravit zdravou pomazánku. Dobrá je i s těstovinami, s pohankou nebo jako zahušťovadlo do gulášů. Lze ji použít i jako přílohu k masu či vejci. Pokud rádi experimentujete, zkuste kombinaci červené čočky a bulguru – speciálně upravené tvrdé pšenice, kterou připravíte na způsob rizota. Dětem chutná červená čočka na sladko – se smetanou a rozmixovaným banánem. Muži si zase libují v červené čočce s chilli papričkami, česnekem, cibulí a rajským protlakem. Zajímavě chutná i rýžovo-čočkový salát s brokolicí.

Minimální trvanlivost 12 měsíců
Země původu Kanada / Turecko

Hmotnost 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.