Pohanka světlá 1 Kg

Neohodnoceno
 

vegan  bezlepku  bez cukru

Jde o dietní obilovinu velmi prospěšnou našemu organismu a pro svůj vysoký obsah lehce stravitelných plnohodnotných bílkovin, zvláště aminokyselin, nám poskytuje výživnou stravu.

Dostupnost Skladem
Běžná cena 59 Kč
Ušetříte 11 Kč (–19 %)
48 Kč
   
Kód produktu 1860
Výrobce Natural pack
Kategorie Obiloviny
 


Popis produktu

Pohanka je jednoletá rdesnovitá rostlina. Jde o dietní obilovinu velmi prospěšnou našemu organismu a pro svůj vysoký obsah lehce stravitelných plnohodnotných bílkovin, zvláště aminokyselin, nám poskytuje výživnou stravu. Příznivé účinky pohanky: • zmírňuje problémy křečových žil • snižuje riziko infarktu a mozkové mrtvice • příznivě ovlivňuje funkci trávicího systému • odstraňuje popraskané žilky v oku • uklidňuje žaludeční a dvanáctníkové vředy • regeneruje jaterní buňky • napomáhá odbourávání cholesterolu v krvi • snižuje vstřebávání cholesterolu z potravy • je významným zdrojem vlákniny, vitamínů a minerálních látek • na detoxikaci a při těhotenství • omezuje vznik oparů a urychluje jejich hojení.

RECEPT: POHANKOVÉ RIZOTO 50 dkg pohanky, plátek celeru, 1 menší cibule, 1 větší mrkev, 1 menší petržel , plátek slaniny majoránka, sůl

Postup: Pohanku dobře propláchneme studenou vodou, ponoříme do vroucí osolené vody a asi 8 minut vaříme. Scedíme a necháme okapat. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Podusíme na cibulce, okořeníme a smícháme s pohankou. Slaninu nakrájíme na kostičky, orestujeme a přimícháme k rizotu.

Průměrná výživová hodnota na 100g

Energie347kcal
Tuky...3,4 g
z toho nasycené MK...0,7 g
Sacharidy...64 g
z toho cukry...0 g
Bílkoviny...13 g
Sůl...0,01 g


Minimální trvanlivost 12 měsíců
Země původu Ukrajina

Hmotnost 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.