Banán lyofilizovaný kolečka
Související produkty
Detailní popis produktu
Banán lyofilizovaný kolečka
Informace o produktu
Nejde o klasické banánové chipsy. Ty naše jsou totiž 100% plátky banánů bez použití cukru, oleje a jiných aditiv. Díky lyofilizaci se chuť, vůně a živiny vůbec nezměnily, akorát se vypařila voda. Banány byly vypěstovány, sklizeny a nakonec lyofilizovány. A jelikož se to vše odehrálo na jednom místě, zabránili jsme zvýšení uhlíkové stopy, a to nás nesmírně těší. Necháváme si je dovážet až Číny, kde místní pěstitelé vědí, jak správně banány pěstovat bez použití zbytečných chemických látek.
TOP informace o lyofilizovaném banánu
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
- Banány pěstovali bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemický látek.
- Lyofilizované ovoce je bez přídavku cukru a oleje.
- Banán je bohatý na hořčík, což pomáhá zmírňovat bolest hlavy a svalů.
- Skladování je jednodušší než u čerstvých, skladují se při pokojové teplotě.
Poznámka nákupčího
„Banán je v Číně běžně pěstovanou plodinou, kterou jsou místní schopni správně zpracovat. Z toho důvodu jsme zvolili čínského dodavatele, protože plod nemusí putovat po celém světě, na jednom místě dozraje, pak ho sklidí, ručně ho oloupou a usuší. Proces je díky tomu natolik rychlý a efektivní, že banán nestíhá oxidovat, takže dostanete krásně světlý a zároveň plně zralý banán.
Každý z nás už určitě doma narazil na přezrálý banán, u kterého nás nenapadlo, jak ho zpracovat, a proto putoval do koše. Na 1 kg sušené suroviny připadá 7 kg čerstvého banánu, chuť je koncentrovaná, nemění se a mnohem lépe se udržuje, takže již nevzniká žádný zbytečný odpad.“
Jak se banány suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené mrazem |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Čína |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení: | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava: | plátky banánu |
Energetická hodnota na 100 g: | 1448 kJ / 346 kcal |
Tuky: | 0,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,1 g |
Sacharidy: | 75 g |
z toho cukry: | 65 g |
Vláknina: | 6,8 g |
Bílkoviny: | 4,4 g |
Sůl: | 0,01 g |
Typ sušení: | mrazem ve vakuu |
Obchodní třída: | Premium |
Surovina: | Banán |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.