Bauckhof Špaldový jablečný koláč 440g bio

Novinka BIO
Neohodnoceno
Značka: Bauckhof
104,40 Kč 93,20 Kč bez DPH
Dostupné
Můžeme doručit do:
7.5.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Špaldový jablečný koláč 

Se 100% špaldovou moukou, v kvalitě Demeter.

Směsi na dorty Bauckhof mají vždy úspěch a jejich příprava je rychlá a snadná. Špaldový jablečný koláč se vydaří jak na klasický způsob, tak i na nejrůznější variace.

Hotové za pouhých 20 minut... promíchejte, pečte (60 minut), hotovo!

Složení: ŠPALOVÁ mouka typ 630** 68%, surový třtinový cukr**, prášek do pečiva (kypřící látka: hydrogenuhličitan sodný, okyselovač: vinan draselný, kukuřičný škrob*), kukuřičný škrob*, mořská sůl, vanilka*
obsahuje tyto alergenní složky: lepek
**z biodynamické produkce
*z kontrolované ekologické produkce
 
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota kJ/kcal: 1513 kJ / 357 kcal
Tuk: 0,9 g
z toho: nasycené mastné kyseliny: 0,1 g
Sacharidy: 77 g
z toho cukry: 29 g
Vláknina: 2,5 g
Protein: 8,4 g
Sůl: 0,64 g
 
 
Přidáte:
Na základ: 175 g másla a 1 vejce nebo 200 g margarínu
Na polevu: 1 kg kyselých jablek,  3 lžičky cukru (a 1/2 lžičky skořice)
Příprava:
1. Troubu předehřejte na 180 °C s horním a spodním ohřevem (plynový stupeň 3-4, horkovzdušná trouba 160 °C).
2. Obsah balení nasypte do misky.
3. Přidejte buď 175 g másla a 1 vejce nebo 200 g margarínu.
4. Ingredience dobře prohněteme rukama.
5. Třetinu těsta zabalte do fólie a dejte do lednice.
6. Zbylé těsto vyrovnejte a vyložte jím vymaštěnou formu o průměru 26 cm. Těsto vytáhněte asi o 3 cm.
7. Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky a smícháme se 3 lžícemi cukru (a 1/2 lžičky skořice).
8. Na těsto rovnoměrně rozetřeme jablečno-cukrovou (skořicovou) směs.
9. Zbytek těsta vyndejte z lednice a vytvarujte z něj prameny (cca 1 cm v průměru). Položte prameny zkřížené, abyste vytvořili mřížku na jablečné náplni.
10. Pečte na střední příčce asi 60 minut.
 
Variace:
Holandský jablečný koláč: Do náplně vmícháme 75 g rozinek a 2 lžičky skořice.
Jablečno-lískooříškový koláč: Do těsta vmícháme 50 g lískooříškové mouky.
Jablečno-marcipánový dort: Do těsta vmícháme 50g marcipánu. Do náplně vmícháme 50g mandlových tyčinek a 50g marcipánu.
 
 
Výrobce: Bauck GmbH, Rosche

Doplňkové parametry

Kategorie: Směsi na pečení a vaření
Hmotnost: 0.1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.