Borůvky lyofilizované prášek
Související produkty
Detailní popis produktu
Borůvky lyofilizované prášek
Informace o produktu
Vzali jsme lyofilizované kanadské borůvky a rozemleli je na jemný prášek. Ten je plný intenzivní borůvkové chuti i vitamínů a minerálů, které díky šetrnému sušení mrazem zůstaly zachovány. Má skvělé barvící schopnosti. Vašim cukrářským krémům dodá fialovou barvu i borůvkovou chuť. Na rozdíl od čerstvých borůvek však nezmění jejich konzistenci. Prášek se skvěle vyjímá také v jogurtech a smoothies. Vychutnejte si stejnou kvalitu v zimě i v létě!
TOP informace o prášku
- Prášek z mrazem sušeného ovoce je skvělým přírodním barvivem.
- Působí jako přírodní antioxidant.
- Je bohatý na železo a draslík.
- Draslík přispívá normální činnosti svalů a nervové soustavy.
- Železo přispívá normální funkci imunitního systému a tvorbě červených krvinek.
- Díky lyofilizaci jsou v prášku téměř stejné živiny jako v čerstvých borůvkách.
Poznámka nákupčího
„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení takového produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 gramů ovoce vzali a rozmixovali jej na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 gramů čistého ovocného prachu se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a nekazí se na rozdíl od ovocných šťáv a pyré.“
„Ovocné prášky mají stejné živiny jako čerstvé ovoce.“
Jak se borůvky suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se borůvky melou na jemný prášek.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené mrazem |
---|---|
Surovina: | Borůvka |
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Polsko/Litva/Kanada/Švédsko |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Balení: | Znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava: | prášek |
Energetická hodnota na 100 g: | 1477 kJ / 353 kcal |
Tuky: | 1,79 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 87,5 g |
z toho cukry: | 60,71 g |
Bílkoviny: | 5,36 g |
Sůl: | 0 g |
Typ sušení: | mrazem ve vakuu |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.