Černý rybíz lyofilizovaný
Související produkty
Detailní popis produktu
Černý rybíz lyofilizovaný
Informace o produktu
Malé kyselé černé bobule ze zahrádek našich babiček jsou každoroční letní rutinou. Jejich kyselá chuť zakroutí s nejedním jazýčkem. To je právě proto, že jsou doslova napumpované vysokou dávkou vitamínu C. A jak to už bývá, skončí sezóna a tuto skvělou kyselou pochoutku neuvidíme až do dalšího léta. Proto jsme se rozhodli oblíbený rybíz vysušit mrazem, což na chuti a vůni vůbec neubralo, jediné, co rybíz ztratil, je voda. Díky této metodě si můžete suroviny skladovat ve své spíži po celý rok. Pokud bobule vložíte do vody, tak se z části rehydratují a budou téměř stejně šťavnaté jako čerstvé!
TOP informace o černém rybízu
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
- Bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemických látek.
- Lyofilizované ovoce bez přídavku cukru a jiných aditiv.
- Obsahuje velké množství vitamínu C, vlákniny a hořčíku.
- Obsahuje množství rychlých sacharidů a vysoký obsah vlákniny.
Poznámka nákupčího
„Černý rybíz patří mezi velkoplodé kultivary vypěstované na farmě, dužina je světlá s malými semínky uvnitř a po lyofilizaci jsou bobule lehké a křupavé jako popcorn. Na 100 gramů produktu je potřeba 400 gramů čerstvé suroviny, která si i v sušené podobě ponechává vysoký obsah vitamínu C a dalších prospěšných látek. Trochu barví, jsou kyselé a voňavé, takže i po sezóně si můžete užít jejich skvělou svěží chuť.“
Jak se rybíz suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené mrazem |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Polsko |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Balení: | Znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava: | celé bobule |
Energetická hodnota na 100 g: | 1320 kJ / 315 kcal |
Tuky: | 2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2 g |
Sacharidy: | 77 g |
z toho cukry: | 42 g |
Vláknina: | 21 g |
Bílkoviny: | 7 g |
Sůl: | 0,01 g |
Typ sušení: | mrazem ve vakuu |
Obchodní třída: | Premium |
Dieta: | Bez laktózy |
Surovina: | Rybíz |
Zpracování: | Kousky |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.