Černý rybíz v dračí čokoládě
Související produkty
Detailní popis produktu
Černý rybíz v dračí čokoládě
Informace o produktu
Lyofilizované ovoce v čokoládě? Mňam! Chutnému kyselému rybízu tedy sladkost trochu pochyběla, ale o tu se teď postará kvalitní bílá čokoláda od nás, z Česka. Přece jen, jedna vrstva čokolády je málo, a tak jsme spolu s další vrstvou přidali i trochu jemného dračího prášku pro zvýraznění chuti a barvy. Nemusíte si vyčítat čokoládu, protože rybíz a dračí ovoce jsou zcela zdravé – šetrně sušené lyofilizací. Budete si olizovat prsty, a to doslova, protože trochu špiní!
TOP informace o černém rybízu v dračí čokoládě
- Živiny rybízu jsou zachovány.
- Bez umělých barviv a dochucovadel.
- Příjemná křupavá konzistence.
- Před zmrazením byl pečlivě dozrálý.
- Skladování je jednodušší než u čerstvého, skladuje se při pokojové teplotě.
Poznámka nákupčího
„Rybíz sušený mrazem si podle mě zaslouží více pozornosti než jako obyčejná kulička v pytlíku. Poslali jsme ho proto do dražovny v Rýmařově, nechali ho obalit v bílé čokoládě a špetce prášku z dračího ovoce a výsledek? Super sladkokyselý a výrazně aromatický kousek ovoce. Tuhle variantu rybízu už jen tak nepřehlédnete a co víc, určitě ji můžete čekat v novém jarním MYXu!“
Jak se rybíz suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Dražované ovoce a ořechy |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Česká republika |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Balení: | Znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava: | dražované lyofilizované ovoce |
Energetická hodnota na 100 g: | 2003 kJ / 479 kcal |
Tuky: | 24,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 15 g |
Sacharidy: | 52,7 g |
z toho cukry: | 52,7 g |
Vláknina: | 6,9 g |
Bílkoviny: | 4,8 g |
Sůl: | 0,25 g |
Dieta: | Bez lepku |
Surovina: | Rybíz |
Zpracování: | V bílé čokoládě |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.