Stále fungujeme bez omezení :) Proto můžete bez obav objednávat. Pouze se může prodloužit doba dodání u některých produktů nebo jsou aktuálně vyprodané. Váš Cocowoods.cz
BIO Efekt lupa
  • 1 z 2
 

Čokoláda 100% BIO z Ekvádoru 500 g Vitalvibe

1 hodnocení
 

100% čokoláda, tedy kakaová pasta je vyrobena z bio kakaových bobů z Ekvádoru, nabitých antioxidanty, minerály a dalšími tělu prospěšnými látkami.

Dostupnost Na dotaz
529 Kč
   
Kód produktu V198-185
Značka Vitalvibe
Kategorie Čokolády a kakaové mlsání
 

100% čokoláda, tedy kakaová pasta je vyrobena z bio kakaových bobů z Ekvádoru, nabitých antioxidanty, minerály a dalšími tělu prospěšnými látkami.

Jak se rodí pravá čokoláda

Kakaové boby jsou plody kakaovníku (Theobroma cacao), který se botanicky řadí k ořechům, a chutnají jako nesladká hořká čokoláda. Nepražené představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.

Pravá hořká čokoláda vzniká mletím nepražených kakaových bobů za nízkých teplot. Ta se následně nechá ztuhnout a vysušit do chuťově bohaté pasty, aniž by byly ztraceny lidskému organizmu prospěšné látky.

Mnoho lidí považuje čokoládu za "hříšné potěšení". Pověsti o tom, že je čokoláda nezdravá potravina, by se ale měly přičíst především nešetrnému zpracování kakaa ve velkých potravinářských společnostech, které surovinu rafinují a přidávají k ní velké množství zejména bílého cukru, sušeného mléka, různých ochucovadel a ztužených tuků.

Čokoládou ke zdraví

100% čokoláda, vyrobená z nepražených kakaový bobů v jejich nefalšované podobě, je bohatá na výživné látky a je zdraví prospěšná.

  • Flavonoidy jsou látky s antioxidační aktivitou, tedy chrání tělo před účinky volných radikálů. Mají celou řadu příznivých účinků, například prospívají spolu s vápníkem k harmonické funkci srdce a cév. Jejich obsah výrazně klesá při pražení kakaových bobů. Kromě kakaových bobů je najdeme také v ovoci, zelenině, v čaji nebo v červeném víně.
  • Antokyany jsou přirozená barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus.
  • Specifickými látkami jsou purinové sloučeniny. Udává se, že hořká čokoláda obsahuje 0,3 - 0,7% theobrominu a 0,02 - 0,03% kofeinu. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u čokolády nemusíme obávat “přestimulování organizmu”, ani určité “návykovosti”, jako je tomu například u kávy.
  • Bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se na vytváření “pocitů blaha”.
  • Kvalitní čokoláda je velmi dobrým zdrojem minerálních látek.

 

Ochutnej 100% čokoládu v čisté podobě. Je to samotná esence, ta nejjednodušší čokoládá vyrobená z jediné suroviny z čisté přírody, plná vůně a chuti, je pravým pohlazením pro tělo i mysl.

Složení: kakaová pasta bio 100%

Nutriční hodnoty

ve 100 g

Energetická hodnota

2396 kJ/ 581 kcal

Tuky

50 g

z toho nasycené

29 g

Sacharidy

8,3 g

  z toho cukry

0,5 g

Vláknina     

21 g

Bílkoviny

15 g

Sůl**

<0,1 g

* referenční hodnoty příjmu

** pouze ve formě přirozeně se vyskytujícího sodíku

Skladujte na chladném, temném a suchém místě.

Podobné produkty

Hmotnost 0.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: