Jahody lyofilizované drť

Neohodnoceno
od 83 Kč od 74,10 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Detailní informace

Váha: 1kg
Dočasně nedostupné
1 098 Kč
980,40 Kč bez DPH
Váha: 100g
Skladem (expedice 1-5 dní)
Můžeme doručit do: 29.4.2024
83 Kč
74,10 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Jahody lyofilizované kousky s práškem

Informace o produktu

Sladké mrazem sušené jahody patří mezi vaše (ale i naše) nejoblíbenější suroviny. Velké krásné kusy však občas mohou být nepraktické. Proto jsme je pro vás nadrtili na drobné kousky a prášek – abyste je mohli použít zase trošku jinak. Primárně se drcené jahody hodí jako rychlá ozdoba dezertů či dortů nebo přímo jako přísada do dortových krémů či korpusů, které vám prášek obarví. Kousky zase dortu dodají ovocnou svěžest. Každým zakousnutím se tak přenesete do ráje plného sladkých jahod. Přidat je můžete také do smoothie a jogurtu nebo si z nich připravte sladkou domácí limonádu. Jestli chcete mít svůj dortový krém dokonale jemný, sáhněte po perfektně hladkém prášku z lyofilizovaných jahod.

TOP informace o jahodových kouscích s práškem

  1. Jahodové kousky mají křupavou konzistenci.
  2. Díky šetrnému procesu sušení jsou všechny živiny v lyofilizovaném ovoci zachovány.
  3. Jahody jsou bohaté na draslík.
  4. Mrazem sušený ovocný prášek s kousky je bez přidaných cukrů a dalších aditiv.
  5. Ovocnou drť lze je použít jako dochucovadlo, ale také jako přírodní barvivo.
  6. Balení obsahuje sáček s vysoušedlem ze silica gelu, které pomáhá chránit produkt před ztvrdnutím.

Jak se jahody suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se jahody drtí na drobné kousky a na prášek.

Doplňkové parametry

Kategorie: Sušené mrazem
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Egypt
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Balení: Znovuuzavíratelný ZIP sáček
Úprava: kousky s práškem
Energetická hodnota na 100 g: 1359 kJ / 323 kcal
Tuky: 3,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,36 g
Sacharidy: 52,6 g
z toho cukry: 52,6 g
Vláknina: 20 g
Bílkoviny: 7,9 g
Sůl: 0,01 g
Typ sušení: mrazem ve vakuu
Dieta: Bez laktózy
Surovina: Jahody
Zpracování: Drť

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.