Karamelový pudr
Související produkty
Detailní popis produktu
Karamelový pudr
Informace o produktu
Tak s tímto pudrem zakryjete opravdu všechny nedokonalosti. Samozřejmě, že tím myslíme vaše cukrářské výtvory! Stačí, když zákusek či dort jemně poprášíte, a dodáte mu tak lahodnou sladkou čepici. Pudr ale nemusíte používat pouze jako ozdobu, skvěle se hodí i jako přísada do ovesných vloček, jogurtu či krupicové kaše. Můžete jím dochutit svůj ranní shake nebo jím posypat čerstvé palačinky. Karamel se na prach drtí těžko, v hmoždíři se začne lepit a mlecí stroj vám nenamele všechny kousky stejně. Těší nás, že vám s tímto karamelovým pudrem ušetříme čas i práci!
TOP informace o karamelovém pudru
- Uchovávejte jej vždy v dobře uzavřené nádobě.
- V nádobě s přístupem vzduchu pudr navlhne.
- Produkt obsahuje mléčné alergeny.
- Karamel vzniká pomalým zahříváním cukru.
- K výrobě pudru dochází mixováním tuhého karamelu.
Poznámka nákupčího
„Karamel, a hlavně ten mléčný, mám rád od dětství. Občas mě přepadne chuť přidat si do ovesné kaše s jablky trochu karamelu, ale ráno často spěchám a polevy ze supermarketu mě po přečtení složení odrazují. Když to chce jen špetku sladkého tónu nebo finesy na talíř, hodí se mít v kuchyni právě tento pudr. Je krásně jemný, takže se během sypání přes čajové sítko rovnoměrně rozpráší, nádherně voní a chutná opravdu jako poctivý mléčný karamel.“
Jak se karamelový pudr vyrábí?
Příprava pudru je docela ošemetná. V první řadě je nutné vyrobit si karamel. K tomu používáme cukr, který zjemníme máslem, mlékem a také sladkou syrovátkou. Cukr a ostatní ingredience se pomalu zahřívají a tuhnou, dokud nevytvoří sladkou tmavě zlatou hmotu. Následně je nutné stále tekutou hmotu vylít do předem připravené nádoby tak, aby byla v tenoučké vrstvě rozprostřena na velké ploše. To zajistí rychlé tuhnutí. Po dokonalém ztuhnutí je nutné karamelový plát nalámat na menší kousky a rozmixovat na prach.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rostlinné a bio potraviny |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Německo |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení: | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava: | vařený / pálený pudr |
Energetická hodnota na 100 g: | 1800 kJ / 430 kcal |
Tuky: | 13 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 8,3 g |
Sacharidy: | 60,5 g |
z toho cukry: | 60,5 g |
Vláknina: | 0 g |
Bílkoviny: | 15,7 g |
Sůl: | 1,54 g |
Dieta: | Bez lepku |
Zpracování: | Pudr |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.