Klikva lyofilizovaná celá
Související produkty
Detailní popis produktu
Klikva lyofilizovaná
Informace o produktu
Nejde o klasické brusinky, ale tak trochu o jejich přerostlou verzi. Jsou větší, kyselejší a také plné prospěšných látek. Mezi ty patří vitamín C, antioxidanty a vláknina, což jsou prospěšné látky pro funkci našeho těla. Nechali jsme si klikvu zlyofilizovat, což jí na kráse, barvě, velikosti a živinách neubralo, akorát jsme ji zbavili vody. Takto sušenou mrazem si ji můžete vychutnat během celého roku. Také tam, odkud si ji dovážíme, je pěstována bez pesticidů, herbicidů a fytohormonů.
TOP informace o lyofilizované klikvě
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
- Pěstuje se bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemický látek.
- Lyofilizované ovoce bez přídavku cukru a oleje.
- Obsahuje mangan.
- Má velké množství polyfenolických antioxidantů a vitamínu C.
Poznámka nákupčího
„Klikva je přerostlá brusinka původem z Ameriky nebo Kanady, kterou jsme vysoutěžili v Jumbo velikosti. Vypadá jako přerostlý šípek, průřez připomíná rozkrojené jablko, najdete zde podobný tvar hvězdicově seskupených dutin. Uvnitř najdete drobná semínka, plod je dutý, lehký, křupavý a lesklý. I přes velikost má klikva stejné vlastnosti a aktivní látky jako lesní brusinka.“
Jak se klikva suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené mrazem |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Čína |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Balení: | Znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava: | celé kusy |
Energetická hodnota na 100 g: | 1416 kJ / 337 kcal |
Tuky: | 1,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 67,2 g |
z toho cukry: | 34,7 g |
Vláknina: | 24 g |
Bílkoviny: | 1,7 g |
Sůl: | 0,03 g |
Typ sušení: | mrazem ve vakuu |
Obchodní třída: | Premium |
Dieta: | Bez laktózy |
Surovina: | Klikva |
Zpracování: | Kousky |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.