Lískooříškové máslo
Související produkty
Detailní popis produktu
Lískooříškové máslo
Informace o produktu
Omamná lískooříšková vůně a sladká chuť pasty si vás získá hned po otevření. Její konzistence je dokonale krémová a jemná, bez jakýchkoli kousků navíc. Ořechové máslo je vyrobeno pouze z pražených lískových ořechů a neobsahuje žádné přidané cukry, oleje ani jiná aditiva. Skvěle chutná jak samotné, tak i v krémech nebo na snídani v ranní kaši či palačinkách. Vyrobit si z něj můžete také skvělou lískooříškovou zmrzlinu nebo domácí nugát. Máslo před konzumací nezapomeňte zamíchat.
TOP informace o lískoořechovém másle
- Lískové ořechy obsahují množství hořčíku a draslíku.
- Lískáče patří mezi ořechy s největším množstvím mononenasycených mastných kyselin.
- Smícháním s kakaem a cukrem vytvoříte dokonalou sladkou pomazánku.
- Bez palmového oleje, bez cukru a dalších přidaných látek.
- 400g varianta másla je balena ve skleněné dóze, zato 100 g, 1 kg a větší varianty v plastovém doypacku.
Ořechové máslo, pasta, nebo krém?
Možná jste si všimli, že na etiketě našich ořechových másel najdete slovo pasta. A teď, kdo se v tom má vyznat. Rozemletým ořechům se sice zpravidla říká pasta, ale možná jsou také jiná označení, jako například máslo. Označovat je tak můžeme díky legislativní výjimce, která nám umožňuje používat slovo máslo, i když se nejedná o mléčný výrobek. Zato krém, to je jiná! Jako krém se u nás (i jinde) nazývají produkty, které jsou vyrobeny z více surovin a většinou bývají doslazované.
Jak se lískooříškové máslo připravuje?
Lískové ořechy se nejprve praží a poté se ještě před mletím rozdrtí na malé kousky, aby byl celý proces rychlejší a efektivnější. Následuje důležitý krok – mletí ořechů na pastu, což trvá přibližně 6–12 hodin. Ke zpracování se používá koloidní mlýn s odstředivkou. Během procesu jsou ořechy zbavovány části tuku. Pokud nechcete, aby se vám rozpojil tuk od ořechového másla, nedávejte je do ledničky. Nejlepší je skladování při pokojové teplotě bez dosahu slunečních paprsků a tepla.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Lískooříšková másla |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Česká republika |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Balení: | Doypack |
Úprava: | pasta |
Energetická hodnota na 100 g: | 2629 kJ / 628 kcal |
Tuky: | 60,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 4,5 g |
Sacharidy: | 17 g |
z toho cukry: | 4,3 g |
Bílkoviny: | 15 g |
Sůl: | 0 g |
Dieta: | Bez laktózy |
Surovina: | Lískové ořechy |
Zpracování: | Přírodní |
Značka: | Lepé |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.