Maliny lyofilizované celé
Související produkty
Detailní popis produktu
Maliny lyofilizované celé
Informace o produktu
Jaká je dokonalá malina? Má perfektní tvar, chutná sladkokysele, má sytě růžovou barvu a voní létem. A přesně takových malin pro vás máme plný sáček. Perfektně zralé maliny ze Srbska jsme totiž nechali usušit mrazem, abyste si je mohli dopřát po celý rok. Při tomto šetrném způsobu sušení mrazem, nazývaném také lyofilizace, ztratí maliny veškerou vodu, ale nepřijdou o své živiny.
Výsledkem tak je křehké a křupavé lyofilizované ovoce plné původní chuti, vitamínů i minerálů. Sluší všem dezertům, domácím granolám, sladkým snídaním i smoothies. Většina však ze sáčku zmizí při tajném mlsání, uvidíte sami.

TOP informace o lyofilizovaných malinách
- Maliny působí jako přírodní antioxidant.
- Lyofilizované maliny si zachovají všechny živiny.
- Před zmrazením jsou maliny dozrálé, takže chutnají jako ze zahrady.
- Skladují se při pokojové teplotě v původním zip sáčku, nebo vzduchotěsné nádobě.
- Při správném skladování vydrží křupavé týdny.
- Do smoothies a zmrzliny se nejvíce hodí v podobě jemného prášku.
„Žádná Čína, ale nejvyšší obchodní třída z Evropy!“
Poznámka nákupčího
„Při výběru malin jsem se zaměřil na Evropu, konkrétně na Srbsko, odkud odebíráme odrůdu Willamette. Tato odrůda plodí sladké maliny, které se při sušení tolik nelámou. Odrůda Willamette je nejvyšší obchodní třída 95/5, tzn. že obsahuje 95 % celých malin a maximálně 5 % zlomků. Sušení mrazem pak probíhá v osvědčené provozovně v Německu.“
Jak se maliny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se maliny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení malin nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom maliny vařili při 100 °C – lyofilizované ovoce by se připálilo a ztratilo veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečné. Už jste vyzkoušeli jejich křupavost? V našem sáčku vydrží v perfektní kondici týdny!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené mrazem |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení: | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost: | průměr cca 1–2 cm |
Úprava: | celé kusy |
Energetická hodnota na 100 g: | 1236 kJ / 295 kcal |
Tuky: | 1,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,1 g |
Sacharidy: | 46,5 g |
z toho cukry: | 30,2 g |
Vláknina: | 17 g |
Bílkoviny: | 7,4 g |
Sůl: | 0,01 g |
Typ sušení: | mrazem ve vakuu |
Obchodní třída: | Premium |
Surovina: | Malina |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.