Mandle loupané plátky

Neohodnoceno
od 159 Kč od 142 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Detailní informace

Váha: 500g
Skladem (expedice 1-5 dní)
Můžeme doručit do: 22.4.2024
159 Kč
142 Kč bez DPH
Váha: 5kg
Dočasně nedostupné
1 218 Kč
1 087,50 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Mandle loupané plátky

Informace o produktu

Přinášíme vám jemně sladké, krémové mandle. Pocházejí z USA a mají vysokou kvalitu, protože se vyrábějí z celých jader mandlí. Připravili jsme je pro vás nakrájené na plátky pro snadné a rychlé použití. Jsou oloupané, takže vám nebude dělat starosti žádná slupka, rovnou s nimi do koláče! Jsou ale vysoce návykové díky jejich mandlové vůni, krásné krémové barvě a sladké chuti. Nesnězte je ještě před tím, než je použijete na zdobení vašich dobrot. Ne nadarmo patří mandle mezi nejoblíbenější ořechy. 

Druhy mandlí

TOP informace o loupaných mandlích

  1. Nasadí korunu nejen koláčům, ale také krémovým polévkám nebo obloženým chlebům.
  2. Před nakrájením na plátky se musí blanšírovat, tedy zbavit hnědé slupky.
  3. Mandle patří mezi nejzdravější potraviny na světě.
  4. Neobsahují žádná další aditiva.
  5. Mandle působí jako přírodní antioxidant.

Poznámka nákupčího

„Hlavními producenty blanšírovaných mandlí jsou Kalifornie a Španělsko. Hnědá mandlová jádra jsou ošetřena přehřátou párou, čímž pokožka semen bobtná, pak je vytlačena mezi dva gumové válce a odstraněna. Dále se mandle suší a podle potřeby předávají k dalšímu zpracování, například Blanšírované mandle mají světle slonovinovou barvu, skoro až bílou. Pyšní se výraznou mandlovou chutí, která je však slabší oproti neloupaným jádrům.“ 

„USA je největším producentem blanšírovaných mandlí.“

Jaké mandle známe?

Mandle nejsou pouze jedny. Věděli jste, že se dělí podle typu, chuti, kvality, velikosti a odrůdy? Známe sladké mandle a hořké. Protože hořké mandle obsahují škodlivou látku amygdalin, většinou v nabídce najdete pouze ty sladké. Mezi nejoblíbenější odrůdy patří například odrůdy Nonpareil, Valencia, Carmel a Marcona. Podle typu zpracování je najdete se skořápkou a bez, se slupkou nebo blanšírované, kousky, plátky nebo jako mouku. Jakostní třída nebo kvalita mandlí závisí na počtu škrábanců, zlomků, drtí a tom, zda je přítomna nějaká příměs. Dalšími kritérii jsou pak váha a velikost. Více se dočtete v našich článcích.

Zpracování mandlí

Doplňkové parametry

Kategorie: Mandle
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: USA
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Balení: Plastový sáček
Úprava: blanšírované plátky
Energetická hodnota na 100 g: 2642 kJ / 631 kcal
Tuky: 52 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 4 g
Sacharidy: 19,2 g
z toho cukry: 4,8 g
Vláknina: 10 g
Bílkoviny: 18,3 g
Sůl: <0,025 g
Dieta: Bez laktózy
Surovina: Mandle
Zpracování: Loupané

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.