Ostružiny lyofilizované Jumbo
Související produkty
Detailní popis produktu
Ostružiny lyofilizované Jumbo
Informace o produktu
Jsou méně známé než jejich nejbližší příbuzná malina, což je škoda, protože jsou chutí mnohem výraznější a mají mnohonásobně větší obsah vitamínu C. Jelikož ostružiny patří mezi sezónní ovoce a ve zvyku mají rychlé kažení, rozhodli jsme se je pro vás lyofilizovat. Díky šetrné metodě sušení ovoce neztrácí na svých vlastnostech a chuti, akorát se z nich vypařila všechna voda. Lyofilizované ovoce se může klidně skladovat při pokojové teplotě, bez přístupu kyslíku, vlhkosti a přímého slunečního záření. Naše JUMBO ostružiny si necháváme dovážet z nedalekého Německa, jelikož odtud nám chutí, velikostí a kvalitou vyhovují nejvíce. Ovoce je bez přídavku cukru a jiných aditiv a je pěstované bez fytohormonů, pesticidů či herbicidů. Jde o takzvanou speciální JUMBO odrůdu, která je specifická svou velikostí.
TOP informace o lyofilizovaných ostružinách
- Původní živiny a vitamíny jsou v ostružinách zachovány.
- Jde o největší možnou velikost, tzv. JUMBO.
- Jsou bohaté na vitamíny C, B a také na antioxidanty.
- Slouží jako zdroj vápníku, hořčíku, draslíku a železa.
- Jsou bez přídavku cukru, fytohormonů a jiných aditiv.
Poznámka nákupčího
„Už delší dobu se snažím najít tu nejlepší ostružinu – super sladkou, velkou, křupavou, bez výrazných semínek. Tohle je zatím ta nejlepší, na kterou jsem za ta léta narazil. Jsou pěstované na plantáži, ručně sbírané a sušené v Německu. Jelikož je produkce značně omezená, máme surovinu kontrahovanou (zamluvenou na celý rok). Stále nepřestávám hledat sladší a voňavější plod a věřím, že ho jednou najdu!“
Jak se ostružiny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené mrazem |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Polsko |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení: | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava: | celé kousky |
Energetická hodnota na 100 g: | 1428 kJ / 341 kcal |
Tuky: | 2,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 59,4 g |
z toho cukry: | 59,4 g |
Vláknina: | 27,8 g |
Bílkoviny: | 6,7 g |
Sůl: | 0,01 g |
Typ sušení: | mrazem ve vakuu |
Surovina: | Ostružina |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.