Ostružiny lyofilizované Jumbo

Neohodnoceno
od 169 Kč od 150,90 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Detailní informace

Váha: 500g
Skladem (expedice 1-5 dní)
Můžeme doručit do: 5.4.2024
789 Kč
704,50 Kč bez DPH
Váha: 100g
Skladem (expedice 1-5 dní)
Můžeme doručit do: 5.4.2024
169 Kč
150,90 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Ostružiny lyofilizované Jumbo

Informace o produktu

Jsou méně známé než jejich nejbližší příbuzná malina, což je škoda, protože jsou chutí mnohem výraznější a mají mnohonásobně větší obsah vitamínu C. Jelikož ostružiny patří mezi sezónní ovoce a ve zvyku mají rychlé kažení, rozhodli jsme se je pro vás lyofilizovat. Díky šetrné metodě sušení ovoce neztrácí na svých vlastnostech a chuti, akorát se z nich vypařila všechna voda. Lyofilizované ovoce se může klidně skladovat při pokojové teplotě, bez přístupu kyslíku, vlhkosti a přímého slunečního záření. Naše JUMBO ostružiny si necháváme dovážet z nedalekého Německa, jelikož odtud nám chutí, velikostí a kvalitou vyhovují nejvíce. Ovoce je bez přídavku cukru a jiných aditiv a je pěstované bez fytohormonů, pesticidů či herbicidů. Jde o takzvanou speciální JUMBO odrůdu, která je specifická svou velikostí.

TOP informace o lyofilizovaných ostružinách

  1. Původní živiny a vitamíny jsou v ostružinách zachovány.
  2. Jde o největší možnou velikost, tzv. JUMBO.
  3. Jsou bohaté na vitamíny C, B a také na antioxidanty.
  4. Slouží jako zdroj vápníku, hořčíku, draslíku a železa.
  5. Jsou bez přídavku cukru, fytohormonů a jiných aditiv.

Poznámka nákupčího

„Už delší dobu se snažím najít tu nejlepší ostružinu – super sladkou, velkou, křupavou, bez výrazných semínek. Tohle je zatím ta nejlepší, na kterou jsem za ta léta narazil. Jsou pěstované na plantáži, ručně sbírané a sušené v Německu. Jelikož je produkce značně omezená, máme surovinu kontrahovanou (zamluvenou na celý rok). Stále nepřestávám hledat sladší a voňavější plod a věřím, že ho jednou najdu!“

Jak se ostružiny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

Doplňkové parametry

Kategorie: Sušené mrazem
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Polsko
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Úprava: celé kousky
Energetická hodnota na 100 g: 1428 kJ / 341 kcal
Tuky: 2,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 59,4 g
z toho cukry: 59,4 g
Vláknina: 27,8 g
Bílkoviny: 6,7 g
Sůl: 0,01 g
Typ sušení: mrazem ve vakuu
Surovina: Ostružina

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.