Pohanka tmavá

Neohodnoceno
 
Pohanka je pseudoobilnina pocházející ze střední Asie. Je základní složkou zdravé výživy a je vhodná k přípravě příloh, polévek, pomazánek a kaší. Obsahuje vitaminy B1 (thiamin), B2 (riboflavin), niacin, E, C a přispívá ke snižování hladiny cholesterolu. Pohanka je významným zdrojem rutinu, který léčí problémy s cévami, hemeroidy a křečovými žílami. Vhodná je taky pro psychicky a fyzicky namáhané osoby. Je rovněž velmi výhodná k detoxikaci při těhotenství. Známý je léčebný účinek pohanky při praskání žilek v oku, obličeji, při zvýšené krvácivosti, žaludečních a dvanáctníkových vředech, střevních nádorech či při silné a déletrvající menstruaci. Pohanka se konzumuje pouze loupaná, neloupaná pohanka je určená pro nakličování. Pohanka termicky loupaná (při teplotách 200 i více stupňů) je tvrdá a tmavá. Při přípravě jídla se musí dlouho vařit a nezůstávají v ní zachovány žádné vitamíny či jiné hodnotné látky. Jako vynikající lék hodnotí lékaři také pohankový med, který obsahuje velké množství rutinu. Tento med však ztrácí své léčebné účinky, dáváme-li ho do vřelých čajů. Lepší je počkat, až tekutina trochu zchladne.. Základní příprava pohanky loupané kroupy Pohanku důkladně propláchneme ve studené vodě. Na vaření používáme 1,5 dílu vody na 1 díl pohanky. Nikdy nesléváme, aby nedošlo ke ztrátě rutinu. Vaříme 2-3 minuty v osolené vodě a kapkou oleje a 30 minut necháme dojít. Nemícháme. Pohanku jako přílohu dochutíme osmahnutou cibulkou, solí a česnekem.
od 24 Kč
Značka Natural Pack
Kategorie Pohanka
Záruka 24
Zvolte variantu
Kód produktu PLODB1002 Balení: 1kg Skladem
Můžeme doručit do: 14.11.2019
46 Kč
   
Kód produktu PLODA006 Balení: 25kg Do 1 dne
Můžeme doručit do: 15.11.2019
992 Kč
   
Kód produktu PLODB261 Balení: 500g Do 1 dne
Můžeme doručit do: 15.11.2019
24 Kč
   
 
Pohanka je pseudoobilnina pocházející ze střední Asie. Je základní složkou zdravé výživy a je vhodná k přípravě příloh, polévek, pomazánek a kaší. Obsahuje vitaminy B1 (thiamin), B2 (riboflavin), niacin, E, C a přispívá ke snižování hladiny cholesterolu. Pohanka je významným zdrojem rutinu, který léčí problémy s cévami, hemeroidy a křečovými žílami. Vhodná je taky pro psychicky a fyzicky namáhané osoby. Je rovněž velmi výhodná k detoxikaci při těhotenství. Známý je léčebný účinek pohanky při praskání žilek v oku, obličeji, při zvýšené krvácivosti, žaludečních a dvanáctníkových vředech, střevních nádorech či při silné a déletrvající menstruaci. Pohanka se konzumuje pouze loupaná, neloupaná pohanka je určená pro nakličování. Pohanka termicky loupaná (při teplotách 200 i více stupňů) je tvrdá a tmavá. Při přípravě jídla se musí dlouho vařit a nezůstávají v ní zachovány žádné vitamíny či jiné hodnotné látky. Jako vynikající lék hodnotí lékaři také pohankový med, který obsahuje velké množství rutinu. Tento med však ztrácí své léčebné účinky, dáváme-li ho do vřelých čajů. Lepší je počkat, až tekutina trochu zchladne.. Základní příprava pohanky loupané kroupy Pohanku důkladně propláchneme ve studené vodě. Na vaření používáme 1,5 dílu vody na 1 díl pohanky. Nikdy nesléváme, aby nedošlo ke ztrátě rutinu. Vaříme 2-3 minuty v osolené vodě a kapkou oleje a 30 minut necháme dojít. Nemícháme. Pohanku jako přílohu dochutíme osmahnutou cibulkou, solí a česnekem.

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: