Rajčata sušená
Související produkty
Detailní popis produktu
Rajčata sušená
Informace o produktu
Rajčata sušená z Turecka na nás udělala takový dojem, že jsme je prostě museli zařadit do našeho sortimentu. Jedná se o plody, které dozrávají na sluníčku v Turecku a mají mnohem výraznější chuť než rajčata pěstovaná v našem podnebí. Pokud tedy máte rádi italskou kuchyni, tato rajčata jsou právě pro vás – jídlo povznesou na zcela jinou chuťovou úroveň, která připomíná bezstarostnou chuť dovolené.
TOP informace o sušených rajčatech
- Nejtěžší plod rajčete vážil 3,51 kg a vypěstovali ho v Oklahomě.
- Nedozrálé plody rajčat mohou způsobovat bolesti hlavy.
- Z nejplodnějšího keře se sklidilo neuvěřitelných 32 000 plodů.
- Největším pěstitelem rajčat je Turecko, USA a Čína.
- Ve Španělsku se každý rok koná festival La Tomatina, kde po sobě lidé mohou házet rajčata.
Odkud rajčata pocházejí?
Rajčata mají kořeny v subtropických pásmech Jižní Ameriky, kde je začali pěstovat peruánští indiáni. Poté, co byla objevena Amerika, se rajčata rozšířila i do Evropy. Zpočátku byla rajčata považována za jedovatá a sloužila jako okrasná rostlina. Dnes jsou rajčata jednou z nejoblíbenějších surovin vůbec. Existuje několik druhů, které se od sebe liší tvarem, velikostí, chutí a barvou.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ostatní |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Turecko |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Balení: | Znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost: | Medium |
Úprava: | sušené rozpůlené ovoce |
Energetická hodnota na 100 g: | 1352 kJ / 320 kcal |
Tuky: | 1,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,7 g |
Sacharidy: | 59,2 g |
z toho cukry: | 36,5 g |
Vláknina: | 9 g |
Bílkoviny: | 12,8 g |
Sůl: | 3,15 g |
Dieta: | Bez laktózy |
Surovina: | Rajčata |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.