Tip Efekt lupa
 

Rýže natural dlouhozrnná 500 g

Neohodnoceno
 

Má vysokou nutriční hodnotu. Neloupaná obilka obsahuje 8–12% bílkovin, 2,4% tuku, 68–72% sacharidů, 10% vlákniny, vitaminy skupiny B (thiamin, riboflavin, niacin), vitamin E, fosfor, vápník, hořčík, draslík a železo. Bílkoviny rýže obsahují osm esenciálních aminokyselin. Rýže obsahuje minimum tuku a je přirozeně bezlepková.

Dostupnost Skladem (expedice 1-5 dní)
Můžeme doručit do
3.11.2020
26 Kč
   
Značka Natural Pack
Kategorie Rýže
 

 

 

Dlouhozrnná rýže natural se získává z bílé rýže po prvním loupání, při něm se odstraní nestravitelné vrstvy plev. Zrno zůstává potažené otrubou (slupkou), obsahující velké procento vlákniny. Dodává rýži žlutohnědou barvu a jemnou ořechovou chuť. Má vysokou nutriční hodnotu. Neloupaná obilka obsahuje 8–12% bílkovin, 2,4% tuku, 68–72% sacharidů, 10% vlákniny, vitaminy skupiny B (thiamin, riboflavin, niacin), vitamin E, fosfor, vápník, hořčík, draslík a železo. Bílkoviny rýže obsahují osm esenciálních aminokyselin. Rýže obsahuje minimum tuku a je přirozeně bezlepková. Nevyvolává alergické reakce a je lehce stravitelná. Patří mezi energeticky vyvážené potraviny a díky tomu je součástí šetřících diet včetně bezlepkové diety. Rýže natural má krátká kulatá nebroušená zrna, která se vyznačují při vaření velkou absorbční schopností. Výborně se proto hodí na nákypy, rizota, k plnění zeleniny a na přípravu sushi. Rýže v kuchyni Rýže natural vyžaduje delší dobu vaření než bílá rýže z důvodu přítomnosti obalových vrstev zrna. Rýži opláchneme vodou a před vlastním vařením ji dáme na 2–3 hodiny namočit, poté vaříme ve větším množství osolené vody 20 – 30 minut. Používá se k přípravě příloh, salátů, sladkých jídel.

Průměrná výživová hodnota na 100g

Energie...356kcal
Tuky...2,5 g
z toho nasycené MK...0,4 g
Sacharidy...75 g
z toho cukry...0,4 g
Bílkoviny...9,7 g
Sůl...0,01 g

 

Minimální trvanlivost 12 měsíců

Země původu Itálie

Podobné produkty

Hmotnost 0.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: