Sezam loupaný bílý
Související produkty
Detailní popis produktu
Sezam loupaný bílý
Informace o produktu
Vzhledem k tomu, že jsou tato semínka poměrně tvrdá, nejvyšší využitelnosti cenných živin dosáhneme, když je před použitím nameleme v mlýnku. Využít je můžeme na slano či na sladko. Semínka by měli do svého jídelníčku přidat hlavně sportovci, těžce pracující a studenti, neboť zlepšují koncentraci a dodají potřebnou energii. Navíc obsahují celou řadu cenných látek jako jsou vitamíny B2, B3, B5, B6, hořčík, vlákninu, bílkoviny, a obsahem vápníku konkurují dokonce i mléku!
TOP Informace o sezamovém semínku
- Vitamín B1 a B3, hořčík, fosfor je prospěšný na nervy.
- Prospěšný pro těhotné a kojící ženy.
- Skladujte v suchu (nejvýše 25 °C) a relativní vlhkosti nejvýše 70 %, mimo slunce.
- Pomáhá při léčbě poškozených chrupavek, páteře a zubů.
- Přínosný při léčbě onemocnění srdce a cévního oběhu.
Jak se sezam pěstuje?
Sezamová rostlina (sesamum indicum) se pěstuje pro svá semena. Komerční sezamová výroba je do značné míry určena na výrobu oleje ze semen. Sezamové rostliny prosperují v horkém a suchém počasí. Rostliny začínají kvést v polovině léta a produkují pěkné květiny, které přitahují včely a kolibříky. Koncem léta nebo začátkem podzimu se v rostlinách začínají vyvíjet semena lusků, které dozrávají a na konci květu se štěpí. Z této části nakonec získáváme semínka.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pro konzumaci |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Čína |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Balení: | průhledný sáček PE / PP |
Úprava: | sezam loupaný |
Energetická hodnota na 100 g: | 2399 kJ / 573 kcal |
Tuky: | 49,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 7 g |
Sacharidy: | 23,5 g |
z toho cukry: | 0,3 g |
Vláknina: | 11,8 g |
Bílkoviny: | 17,8 g |
Sůl: | 0,02 g |
Dieta: | Bez laktózy |
Surovina: | Sezam |
Zpracování: | Loupané |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.