Alfalfa ředkev mungo směs na klíčení
Související produkty
Detailní popis produktu
Alfalfa, ředkvička, mungo - směs na klíčení
Informace o produktu
Nepotřebujete velkou zahradu, abyste si doma vypěstovali něco chutného a zdravého! Stačí vám nádoba, semínka na klíčení a trpělivost. O několik dnů později už si můžete přidávat klíčky do svých pokrmů. Jídlu dodají křupavost, barevnost i zajímavou chuť. Ředkvička je lehce pikantní, vojtěška je sytá a mungo fazole zase krásně křupe. Tahle kombinace je doslova vitamínovou bombou, ale doplníte s ní také vlákninu a minerály jako draslík, železo, fosfor či hořčík. Vypěstujte si i vy tento malý zázrak!
Nejjednodušší je klíčení ve speciální klíčicí sklenici. Díky ní se nebude v klíčcích držet přebytečná voda. Zároveň má sítko pro snadné proplachování.
Nejjednodušší je klíčení ve speciální klíčicí sklenici. Díky ní se nebude v klíčcích držet přebytečná voda. Zároveň má sítko pro snadné proplachování.
TOP informace o směsi semínek na klíčení
- Směs obsahuje široké spektrum vitamínů – A, B, C, D, E, K a kyselinu listovou.
- Z minerálních látek je bohatý například na draslík, železo, fosfor, hořčík či vápník.
- Alfalfa neboli vojtěška podporuje udržení správné hladiny cholesterolu a cukru v krvi.
- Mungo klíčky obsahují spoustu vápníku, který je důležitý pro kosti, zuby i svaly.
- Ředkvička napomáhá lepšímu trávení.
Jak na úspěšné klíčení ve sklenici?
- Semínka nejprve opláchněte, poté je vložte do sklenice na klíčení a zalijte studenou vodou.
- Zavřete nádobu a nechce semínka nabobtnat 8 až 12 hodin.
- Slijte vodu a umístěte sklenici do stojanu tak, aby zbylá voda mohla odkapat.
- Umístěte ji na místo s pokojovou teplotou a mimo přímé sluneční záření.
- 2× až 3× denně klíčky opatrně propláchněte studenou vodou.
- Po naklíčení semena opláchněte a následně můžete konzumovat; proces trvá 4 až 6 dní.
- Více informací o procesu klíčení najdete v našem článku.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pro klíčení |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Itálie |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Balení: | Znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava: | semena určená ke klíčení |
Zpracování: | Na klíčení |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.