Ananas lyofilizovaný
Související produkty
Detailní popis produktu
Ananas lyofilizovaný
Informace o produktu
Víme, že vybrat perfektně zralý ananas je fuška. Proto jsme nechali mrazem usušit zralé a dokonale sladké ananasy z Kostariky. Pří této metodě sušení se z ovoce odstranila veškerá voda, ale zůstala jeho intenzivní sladkokyselá chuť i vůně. Lyofilizované ovoce si navíc zachovává své živiny. V každém kousku tohoto ananasu tak najdete spoustu draslíku, hořčíku a vitamínu C. Je pěstován bez fytohormonů a neobsahuje žádné přidané cukry ani siřičitany, jako všechno ovoce, které vám nabízíme.
TOP informace o lyofilizovaném ananasu
- 24 g lyofilizovaného ananasu obsahuje 100 % DDD vitamínu C, který přispívá funkci imunitního systému.
- Obsahuje enzym bromelin, který pomáhá štěpit bílkoviny a napomáhá tak dobrému trávení.
- Draslík pomáhá normální činnosti svalů, nervové soustavy a udržení optimálního krevního tlaku.
- 100 g mrazem sušeného ananasu obsahuje 37,5 % DDD draslíku.
- Ananas je pěstován bez fytohormonů a chemických postřiků.
Jak se ananas suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (páry), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Poznámka nákupčího
„Nejdříve jsme brali mrazem sušený ananas z Číny. Nebyli jsme ale spokojeni s kvalitou, tak jsme zkusili thajské plody. Nakonec jsme však objevili skvělý, tradičně sušený ananas z Kostariky, kterým jsme ten thajský nahradili. Tento ananas je krásně sladký i v mrazem sušené podobě. Navíc je vypěstovaný a po sklizni usušený na jednom místě, takže za sebou nechává menší ekologickou stopu, čehož si velice cením. Po lyofilizaci 700 gramů čerstvého ovoce dostanete 100 gramů suroviny, která je příjemně křupavá, voní jako čerstvý ananas a má koncentrovanou chuť čerstvého plodu.“
„U tohoto ananasu si cením menší ekologické stopy.“
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené mrazem |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Čína |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Balení: | Znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava: | plátky |
Energetická hodnota na 100 g: | 1459 kJ / 350 kcal |
Tuky: | 1,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,1 g |
Sacharidy: | 80,4 g |
z toho cukry: | 50,6 g |
Bílkoviny: | 2,6 g |
Sůl: | 0,02 g |
Typ sušení: | mrazem ve vakuu |
Dieta: | Bez laktózy |
Surovina: | Ananas |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.