Granátové jablko lyofilizované drť
Související produkty
Detailní popis produktu
Granátové jablko lyofilizované drť
Informace o produktu
Sladkokyselé mrazem sušené granátové jablko jsme nadrtili pro rychlejší a efektivnější využití. Prášek slouží jako přírodní barvivo a pokrmům dodá také svěží, kysele ovocnou chuť. Drobné kousky zase příjemně překvapí svou křupavou konzistencí. Nejvíce je využijete jako rychlou a praktickou ozdobu dortů – rozzáříte s nimi perfektně třeba čokoládový dort. Hodí se ale také do jogurtů, smoothie a nebo si z nich můžete připravit osvěžující domácí limonádu.
TOP informace o drti z granátového jablka
- Pouze přírodní ovoce – bez přidaných cukrů a jiných aditiv.
- Drť obsahuje celá semínka granátového jablka, která jsou schovaná v jemném prášku.
- Díky šetrnému procesu sušení jsou živiny v granátovém jablku zachovány.
- Lze je použít jako dochucovadlo, ale také jako jemné přírodní barvivo.
- Ovocná drť je skvělá na rychlé zdobení cukrářských výtvorů, ale parádu udělá i ve slaných pokrmech.
- Balení obsahuje sáček s vysoušedlem ze silica gelu, které pomáhá chránit produkt před ztvrdnutím.
„Drť z lyo granátového jablka se skvěle hodí do slaných i sladkých pokrmů.“
Jak se granátové jablko suší mrazem?
Sušení mrazem, které bývá označováno také jako lyofilizace, je založeno na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. V takto kontrolovaných podmínkách voda z pevného skupenství (ledu) přestupuje přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na vodu. Suroviny se tak hluboce zmrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se granátové jablko drtí na drobné kousky a na prášek. Pochutnat si však u nás můžete i na celých kusech mrazem sušeného ovoce.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené mrazem |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Írán/Turecko/Indie |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Balení: | Znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava: | drť |
Energetická hodnota na 100 g: | 1083 kJ / 255 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 54,4 g |
z toho cukry: | 54,4 g |
Vláknina: | 1,3 g |
Bílkoviny: | 1,3 g |
Sůl: | 0,038 g |
Typ sušení: | mrazem ve vakuu |
Obchodní třída: | Premium |
Surovina: | Granátové jablko |
Zpracování: | Drť |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.