Mandle ve slaném arašídovém karamelu
Související produkty
Detailní popis produktu
Mandle ve slaném arašídovém karamelu
Informace o produktu
Jsou jemné i křupavé, sladké i slané. Vzali jsme naše mandle ve slaném karamelu a obalili je v mléčné čokoládě. Něco tomu ale chybělo, chtěli jsme jedinečnou chuť plnou oříškových tónů a sladké mléčné čokolády. Přidali jsme proto do čokolády arašídovou pastu, která krásně zvýrazní chuť mandlí a špetkou soli jsme to dotáhli k dokonalosti. Čokoládová krusta se díky arašídové pastě jemně rozplývá na jazyku, je příjemně sladká a krémová a krásně si notuje s mandlemi. Tyto ořechy v čokoládě chutnají jako zákusek, to musíte ochutnat!
TOP informace o mandlích ve slaném arašídovém karamelu
- Mandle jsou se slupkou a pražené na sucho bez oleje.
- Sůl podtrhuje chuť čokolády a zvýrazňuje karamel.
- Mléčná čokoláda je vyrobena v České republice.
- Pod čokoládou se schovává mandle ve slaném karamelu.
- Obalit jednu várku v čokoládě trvá až 4 hodiny.
Poznámka nákupčího
„Mandle ve slaném karamelu máme v nabídce už dlouho a přestože jsou výborné, k pocitu hřešení mi tam stále něco chybělo. Inspiroval jsem se v amerických sladkostech s arašídovým máslem a čokoládou. Ta sladko-slaná chuť a krémové tóny jsou přesně tím, co z našich mandlí dělá něco unikátního pro český a slovenský trh! Do mléčné čokolády jsme přidali arašídovou pastu pro výraznější ořechové aroma. Teď jsou perfektní!“
„K této příchuti mě inspirovaly americké sladkosti“
Jaké mandle známe?
Mandle nejsou pouze jedny. Věděli jste, že se dělí podle typu, chuti, kvality, velikosti a odrůdy? Známe sladké mandle a hořké. Hořké mandle obsahují velké množství amygdalinu, který je pro tělo ve velkých množstvích škodlivé, proto většinou v nabídce najdete pouze ty sladké, které amygadlín obsahují jen trochu, nebo vůbec. Mezi nejoblíbenější odrůdy patří například odrůdy Nonpareil, Valencia, Carmel a Marcona. Podle typu zpracování je najdete se skořápkou i bez ní, se slupkou nebo blanšírované, kousky, plátky nebo dokonce jako mouku. Třída nebo kvalita mandlí závisí na počtu škrábanců, zlomků, drtí a tom, zda je přítomna nějaká příměs. Dalšími kritérii jsou pak váha a velikost. Více se dozvíte v našich článcích.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Dražované ovoce a ořechy |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Česká republika |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Balení: | Znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost: | 23 / 25 |
Úprava: | pražené mandle |
Energetická hodnota na 100 g: | 2368 kJ / 568 kcal |
Tuky: | 38,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 11,6 g |
Sacharidy: | 42,5 g |
z toho cukry: | 37,3 g |
Vláknina: | 3,6 g |
Bílkoviny: | 12,4 g |
Sůl: | 0,85 g |
Odrůda: | Carmel |
Dieta: | Bez lepku |
Surovina: | Mandle |
Zpracování: | V mléčné čokoládě |
Chuť: | Karamelová |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.