„Špekové“ knedlíky se zelím a cibulkou

Ingredience:21844077_10203874983632916_859283354_o

Na knedlíky:
rohlíky
uzené tofu
koření (sůl, uzená paprika, vepřová pečeně či jiné-nemusí být)
bylinky

hrubá mouka
rýžové mléko

kokosový olej bez vůně
lněná semínka

Na zelí:
červené nebo bílé zelí
cibule
olej
jablko
brambora


Postup:
Uzené tofu si nakrájíme na malé kostičky, rohlíky nalámeme na malé kousky.
Na kokosovém oleji osmahneme nejdříve tofu (můžeme přidat jen lehce nějaké koření např na vepřovou pečeni), poté přidáme i nalámané rohlíky a smažíme dozlatova.
Nakonec zaprášíme uzenou paprikou.
Vše si přesypeme do větší mísy, vmícháme lněná semínka, sůl, bylinky, mouku a pomalu přiléváme mléko a mícháme dokud nám těsto nebude krásně lepit.
Tvarujeme knedlíky a vložíme je do osolené vroucí vody.
Vaříme asi 10 minut pod pokličkou.

Zelí
Osmahneme cibulku na oleji, přidáme zelí, oloupané a nastrouhané jablko a povaříme asi 15 minut.
Nakonec zahustíme zelí také oloupanou a nastrouhanou bramborou.
Můžeme si přímo na knedlíky přidělat ještě jednu cibulku zvlášť.

Dobrou chuť :-)

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.