Albície květ

Neohodnoceno
 
Albície hedvábná – Albizia julibrissin / He Huan Hua je poměrně nová bylina, na niž se západní svět zaměřil. Bylinka pochází z Asie, kde je hojně užívána. Do Evropy byla poprvé přivezena šlechticem Filippem degli Albizzim, po kterém nese své jméno. Albíc...
Běžná cena Více informací v tabulce variant
Ušetříte 60,60 Kč (–2 %)
od 106,40 Kč
Značka Salvia Paradise
Kategorie Byliny
Zvolte variantu
Albície květ Balení: 50 g Skladem
Můžeme doručit do: 5.11.2020
169 Kč 165 Kč
   
Albície květ Balení: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 5.11.2020
2 599 Kč 2 538,40 Kč
   
Albície květ Balení: 30 g Skladem
Můžeme doručit do: 5.11.2020
109 Kč 106,40 Kč
   
 

Albície hedvábná neboli He Huan Hua (lat. Albizia julibrissin) je poměrně nová bylina, na níž se západní svět zaměřil. Bylinka pochází z Asie, kde je hojně užívána. Do Evropy byla poprvé přivezena šlechticem Filippem degli Albizzim, po kterém nese své jméno.

Albície hedvábná má velmi krásný růžovočervený květ, díky němuž si vysloužila přízvisko hedvábná. Sladce vonící květenství je velmi nápadné a pozoruhodné. Květ je zároveň užitkovou částí albície, sloužící k přípravě čajových směsí či nálevu. Albície je také nazývána rostlinou spící, protože se její lístky a květy v noci při vysokých teplotách či za deštivých dnů zavírají. Květ albície hedvábné obsahuje množství endemických látek, díky kterým si připravíte jedinečný nápoj.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této byliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v herbáři.

Tradiční dávkování:
Jednu čajovou lžičku květu albície (cca 1,5 g) vložíme do 200 ml studené vody a vaříme zhruba 15 min. Podle potřeby dolijeme vodu. Scedíme a pijeme 1× denně.

Upozornění: Není vhodné pro děti do tří let, těhotné a kojící ženy.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: