Amarant 500 g BIO DENNREE
Související produkty
Detailní popis produktu
Amarant
Amarant, „zázračné zrno Inků“, se v Jižní Americe pěstuje již několik tisíc let a Inkové jej uctívali jako posvátnou rostlinu. Svou jemnou, lehce oříškovou chutí se hodí do salátů a restované zeleniny i jako příloha.
Složení: Amarant*
*z kontrolovaného ekologického zemědělství
Příprava: Amarant propláchněte a vařte v trojnásobném množství vody 30 minut a nechte dalších 10 minut bobtnat.
Nutriční hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota: 1675 kJ / 397 kcal
Tuky: 6,5 g
z toho nasycených mastných kyselin: 1,7 g
Sacharidy: 66g
Z toho cukry: 1,7g
Vláknina: 9,3 g
Protein: 14g
Sůl: 0,05g
Výrobce: dennree GmbH, Töpen, Německo
Doplňkové parametry
Kategorie: | Obiloviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.519 kg |
EAN: | 4021851050088 |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 10 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1675kJ/397kcal. Tuky:6,5g. z toho nasycené mastné kyseliny:1,7g. Sacharidy:66,0g. z toho cukry:1,7g. Vláknina:9,3g. Bílkoviny:14,0g. Sůl:0,05g</p> |
Složení produktu: | Amarant*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 243 |
Země původu: | Mimo EU |
Certifikační organizace: | DE-ÖKO-003 |
EANs: | 04021851991497, 4021851050088 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2025-05-14T10:11:29 --><p>Amarant se řadí k pseudoobilovinám podobně jako quinoa a v kuchyni se využívá podobně jako obilní trávy. Je přirozeně bezlepkový a z amarantové mouky se tak připravuje hlavně pečivo nebo těstoviny pro celiaky. <br /><br />Rostlina, ze které amarant pochází, se nazývá laskavec a ve Střední Americe patřil k běžným plodinám pěstovaným Aztéky a Inky už 4 000 let před naším letopočtem.<br /><br />Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu.<br /><br /><strong>Jak amarant využít v kuchyni?</strong><br /><br /><strong>Příloha:</strong> Přiveďte k varu 2 hrnky vody, přidejte 1 hrnek amarantu, promíchejte, přiklopte pokličkou a snižte plamen. Vařte na mírném ohni asi 20-25 minut, dokud se voda nevstřebá.<br /><br /><strong>Kaše:</strong> 100 g amarantu vařte s 300 ml vody asi 20 minut. Přidejte 4 lžíce vloček, 200 ml vody a ještě 5 minut povařte. Dochutit můžete ovocem, ořechy, skořicí.<br /><br /><strong>Polévka:</strong> Přidejte 2-4 lžíce amarantu do vařené zeleninové nebo bramborové polévky. Získá hutnější strukturu.<br /><br /><strong>Pudink:</strong> 60 g amarantu vařte v 300 ml rostlinného mléka. Po uvaření přidejte kakao, skořici, chia semínka, citron a med. Nechte zchladnout přes noc.<br /><br /><strong>Salát:</strong> Uvařený a vychladlý amarant smíchejte s čerstvou zeleninou, olejem a bylinkami.<br /><br /><strong>Rizoto:</strong> Amarant se dobře hodí do zeleninového rizota nebo kuskusu. Přidává jemnou strukturu a zahuštění.<br /><br /><strong>Popamarant:</strong> Na rozpálenou suchou pánev nasypte 2 lžíce amarantu. Puká jako popcorn. Skvělé jako posypka nebo snack.<br /><br /><strong>Alegría:</strong> Tradiční mexická sladkost, něco jako müsli tyčinka z drobného popcornu. Smíchejte popamarant s medem, kakaem a špetkou soli. Namačkejte do formy a po zchladnutí krájejte na plátky.</p> |
Návod k použití: | Propláchnutý amarant vařte v dvojnásobném množství vody cca 30 minut a nechte pod pokličkou dojít. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1675 kJ / 397 kcal. Tuky: 6,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 1,7 g. Sacharidy: 66,0 g. Z toho cukry: 1,7 g. Vláknina: 9,3 g. Bílkoviny: 14,0 g. Sůl: 0,05 g. |
Skladování: | Skladujte v suchu a chladu. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.