Krupice špaldová celozrnná 400 g BIO PROBIO
Související produkty
Detailní popis produktu
Krupice ze starého druhu pšenice v biokvalitě. Jedná se o nahrubo umleté zrno obilí. Špaldová krupice se výborně hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši.Doplňkové parametry
Kategorie: | Rostlinné a bio potraviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.417 kg |
EAN: | 8595582418852 |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1576kJ/372kcal. Tuky:1,7g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,3g. Sacharidy:73,0g. z toho cukry:1,5g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:13,0g. Sůl:0,01g</p> |
Složení produktu: | PŠENICE ŠPALDA*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 76 |
Země původu: | Česká republika |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8594008913667, 8595016502966, 8595582418852, 08594008912578, 8594008912578, 08595582418869, 8595582418869 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2017-05-03T13:08:30 --><p>Když jídlo připravíte z celozrnné krupice, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná krupice krásně voní i dobře chutná.<br /></p><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>kaše - z krupice můžete připravit chutnou kaši, v našem časopise <a href="https://www.countrylife.cz/dobroty-jaro-2016">Dobroty jaro 2016</a> najdete tipy, jak kaši sladit, čím ji ochutit nebo co do ní přidat</li><li>zahušťování - krupice patří mezi skvělé pomocníky při zahušťování, hodí se především do polévek</li><li>knedlíky, halušky, noky - krupici dobře využijete i při přípravě vařených příloh</li><li>nákyp - z krupice uvařte hustou kaši, nechte ji vychladnout a zamíchejte do ní žloutky a ušlehaný sníh z bílků, do zapékací formy vrstvěte tuto směs střídavě s ovocem, poté nechte vše zapéct 15 minut na 200 °C, při podávání můžete dozdobit sirupem</li></ul><p>Krupice je nahrubo umleté zrno obilí. Mezi krupicí a moukou je rozdíl pouze v hrubosti mletí. Hrubá mouka je o něco jemněji namletá krupice.</p><p>Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.</p><p>PRO-BIO, obchodní společnost s r. o. je první český výrobce a významný dodavatel širokého sortimentu kvalitních biopotravin. Značka BIOHARMONIE zahrnuje základní suroviny jako luštěniny, mouky, těstoviny nebo olej. Společnost se snaží vrátit do českých kuchyň zapomenuté tradiční plodiny jako je právě pohanka nebo jáhly a špalda. PRO-BIO provozuje vlastní moderní mlýn s ohledem na ekologické zemědělství. </p><p>Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.<br /></p> |
Návod k použití: | 60 g pšeničné krupice zvolna přisypte do 500 ml vařícího mléka. Za stálého míchání vařte 1 minutu. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1576 kJ / 372 kcal. Tuky: 1,7 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g. Sacharidy: 73,0 g. Z toho cukry: 1,5 g. Vláknina: 0,0 g. Bílkoviny: 13,0 g. Sůl: 0,01 g. |
Skladování: | Skladujte při teplotě do 25 °C a rel. vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %. |
Legislativní zařazení: | Mlýnský obilný výrobek – krupice. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář