Maracuja prášek

Neohodnoceno
od 209 Kč

Zvolte variantu

Mučenka jedlá neboli maracuja, známá pod lat. názvem Passiflora edulis, je teplomilný druh mučenky, který se pěstuje pro své ovoce v Jižní Americe, Karibiku, Brazílii či v jižní Floridě. Plod je kulatá – oválná bobule, žluté nebo fialové barvy. Chuť je sl...

Detailní informace

Balení: 1000 g
Na dotaz
1 399 Kč
Balení: 100 g
Na dotaz
209 Kč
Balení: 400 g
Na dotaz
698 Kč

Detailní popis produktu

Mučenka jedlá neboli maracuja, známá pod lat. názvem Passiflora edulis, je teplomilný druh mučenky, který se pěstuje pro své ovoce v Jižní Americe, Karibiku, Brazílii či v jižní Floridě. Plod je kulatá, až oválná bobule žluté nebo fialové barvy. Chuť je sladkokyselá a má exotické aroma připomínající mango.

Maracuja má vysoký obsah vlákniny a obsahuje dostatečné množství draslíku, který přispívá k normální činnosti nervové soustavy, činnosti svalů a k udržení normálního krevního oběhu.

V kuchyni se prášek z marakuje používá především k ochucování nápojů, pohárů, vyjímá se na ovocných salátech, v koktejlech a džusech, marmeládách, ale i v domácích zmrzlinách a jiných sladkých pokrmech.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Nutriční hodnoty ve 100 g

Energetická hodnota

1 263 kJ/301,67 kcal

Bílkoviny

6,84 g

Tuky

2,18 g

- z toho nasycené mastné kyseliny

0,18 g

- z toho mononenasycené mastné kyseliny

0,27 g

- z toho polynenasycené mastné kyseliny

1,28 g

Sacharidy

72,71 g

- z toho vláknina

32,34 g (129,36 %)*

- z toho cukr

34,84 g

Sodík

87,08 mg

Niacin

4,67 mg (29,19 %)*

Draslík

1 082,28 mg (54,11 %)*

Fosfor

211,48 mg (30,21 %)*

Hořčík

90,19 mg (24,05 %)*

Železo

4,98 mg (35,57 %)*

Vitamin A

199,04 mg (24,88 %)*

Riboflavin

0,4 mg (28,57 %)*

Vitamin B6

0,31 mg (22,14 %)*

Kyselina listová – folát

43,54 µg (21,77 %)*

* DDD – doporučená denní dávka pro potravinové doplňky stravy

Maracuja obsahuje železo, které přispívá k normálním rozpoznávacím funkcím, energetickému metabolismu, k normální tvorbě červených krvinek a hemoglobinu, přenosu kyslíku v těle. Železo dále přispívá k normální funkci imunitního systému, ke snížení míry únavy a vyčerpání, podílí se na procesu dělení buněk.

Tradiční užití:
Lze rozmíchat ve vodě a pít jako osvěžující nápoj.
TIP na přípravu: Do sklenice s práškem přidáme pouze 2× více vody nežli prášku a rozmícháme na pastu, kterou rozředíme tekutinou – nevznikají hrudky.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.