Tip Efekt lupa
 

Maté Rancho - zelené Maté

Neohodnoceno
 
Zelená forma tradičního jihoamerického rostlinného čaje Maté z Cesmíny paraguajské. Má příznivý vliv na renální eliminaci – odstranění škodlivin z organismu prostřednictvím ledvin. Jako další vlastnost maté je regulace metabolismu lipidů (tuků) a schopno...
Běžná cena Více informací v tabulce variant
Ušetříte 14 Kč (–2 %)
od 47,80 Kč
Značka Salvia Paradise
Kategorie Byliny
Zvolte variantu
Maté Rancho - zelené Maté Balení: 50 g Skladem
Můžeme doručit do: 4.11.2020
49 Kč 47,80 Kč
   
Maté Rancho - zelené Maté Balení: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 4.11.2020
599 Kč 585 Kč
   
Maté Rancho - zelené Maté Balení: 100 g Skladem
Můžeme doručit do: 4.11.2020
79 Kč 77,10 Kč
   
 

Zelená forma tradičního jihoamerického rostlinného čaje maté z cesmíny paraguayské.

Má příznivý vliv na renální eliminaci – odstranění škodlivin z organismu prostřednictvím ledvin. Další vlastností maté je regulace metabolismu lipidů (tuků) a schopnost ovlivňovat tělesnou hmotnost. Čaj maté se často pije při rituálech pro svou schopnost upevňovat duševní pohoduzmírňovat tělesnou únavu. Pitím maté se dá dosáhnout celkového osvěžení těla.

Maté obsahuje kofein (až 2 %), který pomáhá zvýšit bdělost, zlepšit koncentraci a přispívá ke zvýšení vytrvalostního výkonu. 

Nálev má zelenohnědou barvu a mírně kouřovou vůni. Chuť je silná, lehce svíravá a dlouhotrvající.

Příprava: Maté se tradičně připravuje v kallabase (nádoba vyrobená ze speciální tykvice) a pije se přes bombillu (kovová trubička se sítkem na spodní části). Připravit se ale dá v čemkoliv, i když s menším efektem. 10 g čaje vsypeme do 0,5 l vody o teplotě 80 °C a necháme louhovat přibližně 10 minut. Na druhý nálev použijeme vodu o teplotě 85 °C. Moderní je příprava Ice Maté, kdy se maté přeleje ledovou vodou a nechá odstát cca 20 min., poté scedí, dochutí citronem a dosladí.

 

Upozornění: Obsahuje kofein, neužívat před spánkem!

Země původu: Paraguay

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: