BIO Pohanka loupaná kroupy 500 g – COUNTRY LIFE

BIO
Neohodnoceno
63 Kč 56,30 Kč bez DPH
Skladem (expedice 1-5 dní)
Můžeme doručit do:
26.9.2025
Možnosti doručení
BIO pohankové kroupy – přirozeně bezlepkové, bohaté na rutin a vlákninu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

BIO pohanka COUNTRY LIFE je lehce stravitelná, přirozeně bezlepková a výživná. Pohankové kroupy jsou ideální do polévek, salátů, rizot, kaší, placek a vegetariánských směsí. Bohaté na rutin, minerály a rostlinné bílkoviny. Skvělé pro zdravý životní styl a vyváženou stravu.

Benefity:
  • Přirozeně bezlepková
  • Bohatá na rutin
  • Zdroj vlákniny
  • 100% BIO kvalita
  • Lehká stravitelnost
  • Univerzální využití
Použití:

Do polévek, kaší, rizot, salátů, vegetariánských placek, pomazánek a moderních fitness receptů.

Doplňkové parametry

Kategorie: Obiloviny
Záruka: 14 měsíců
Hmotnost: 0.519 kg
EAN: 8595016501167
Počet kusů v balení (kartonové množství): 14
Jedná se o BIO výrobek?: ANO
Jedná se o Fairtrade výrobek?: NE
Nutriční hodnoty: <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1446kJ/346kcal. Tuky:1,7g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,7g. Sacharidy:71,0g. z toho cukry:0,3g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:9,8g. Sůl:0,0g</p>
Složení produktu: Pohanka setá* (mechanicky loupaná). Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Minimální trvanlivost: 304
Země původu: Čína
Certifikační organizace: CZ-BIO-001
EANs: 8595016501167, 8595016591168, 18595016591165
Podrobná specifikace: <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2025-05-14T10:34:19 --><p>Jemně oříšková chuť a pevná, lehce křehká textura pohanky dodávají pokrmům příjemnou plnost, takže si tato pseudoobilovina najde své místo ve sladké i slané kuchyni.<br /><br />Spolu s quinoou a amarantem se pohanka řadí mezi pseudoobilniny, které se používají podobně jako obiloviny, ale jsou přirozeně bezlepkové.<br /><br />Pohanka patřila po staletí k základním plodinám na našem území. Pochází z Asie, odkud ji do Evropy ji ve 12. století přivezly „pohanské&quot; kmeny Tatarů, proto název pohanka. <br /><br />Vedle jáhel se stala běžnou součástí stravy především na venkově. Nejčastěji se z ní vařila kaše, z mouky se pekly placky a chléb. V 18. století pak pohanka i jáhly postupně ustoupily pšenici a žitu.<br /><br /><strong>Jak pohanku využít v kuchyni?</strong><br /><br /><strong>Zapečená pohanka s dýní a pickles: </strong>Vařte 2 1/4 hrnku propláchnuté pohanky ve dvojnásobném množství vody 15 minut a nechte pod pokličkou dojít. Dýni nakrájejte na kostky, červenou cibuli na čtvrtky, promíchejte s olivovým olejem, rozmarýnem a solí a pečte 45 minut na 175 °C. Nakonec vše smíchejte s pickles, pohankou, trochou oleje a pečte ještě 10 minut.<br /><br /><strong>Snídaňová granola:</strong> Pohanku propláchněte a nechte namočenou přes noc. Ráno znovu propláchněte, sceďte a smíchejte s oříšky, sušeným ovocem, semínky, skořicí, trochou oleje a javorovým nebo jiným sirupem. Pečte 1 hodinu při 110 °C, občas promíchejte. Podávejte s jogurtem nebo rostlinným mlékem.<br /><br /><strong>Sladké nákypy:</strong> Uvařenou pohanku smíchejte s ovocem, přidejte ořechy, oslaďte sirupem, zalijte smetanou nebo její alternativou a zapečte.<br /><br /><strong>Do polévek: </strong>Uvařte ji v polévce, nebo ji přidejte předem uvařenou. Dobrá je například do bramboračky, kulajdy, ale i vývarů a rajské.<br /><br /><strong>Do zeleninového salátu:</strong> Přidáním uvařené pohanky salát obohatíte o protein a další a můžete ho podávat jako hlavní chod.<br /><br /><strong>Příloha:</strong> Zkuste ji všude tam, kde běžně používáte kuskus nebo rýži.<br /><br /><strong>Rychlá snídaně:</strong> Vařená pohanka je perfektní pro zdravou, rychlou snídani, třeba s banány, arašídovým máslem, medem a trochou olivového oleje.<br /><br /><strong>Do plněné zeleniny:</strong> Uvařenou pohanku smíchejte s osmaženou cibulkou, podušenou zeleninou a nastrouhaným tofu a okořeňte. Touto směsí naplňte papriky, zelné listy, rajčata, cukety nebo lilek plňte zeleninu a nakonec zapečte.</p>
Návod k použití: Propláchnutou pohanku vařte v poměru jeden 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody. Vařte 10 - 15 minut a nechte pod pokličkou dojít.
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 1446 kJ / 346 kcal. Tuky: 1,7 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g. Sacharidy: 71,0 g. Z toho cukry: 0,3 g. Vláknina: 0,0 g. Bílkoviny: 9,8 g. Sůl: 0,0 g.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek – pohanka, lámanka.
Rostlinný produkt: ANO
Přirozeně bezlepkový: ANO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.