Pohanka loupaná kroupy 500 g BIO COUNTRY LIFE

BIO
Neohodnoceno
Značka: Country life
58,10 Kč 51,90 Kč bez DPH
Skladem (expedice 1-5 dní)
Můžeme doručit do:
23.6.2025
Možnosti doručení
Pohankové kroupy zvolte tehdy, když chcete mít konzistenci oddělených zrnek, například při přípravě přílohy nebo chcete-li jídlu dodat strukturu. Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilnina, která má nezaměnitelnou, lehce oříškovou chuť. Použití je univerzální, hodí se na sladce i na slano. V biokvalitě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pohankové kroupy zvolte tehdy, když chcete mít konzistenci oddělených zrnek, například při přípravě přílohy nebo pokud chcete jídlu dodat strukturu. Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina, která má nezaměnitelnou, lehce oříškovou chuť. Použití je univerzální, hodí se na sladko i na slano. V biokvalitě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Obiloviny
Záruka: 14 měsíců
Hmotnost: 0.519 kg
EAN: 8595016501167
Počet kusů v balení (kartonové množství): 14
Jedná se o BIO výrobek?: ANO
Jedná se o Fairtrade výrobek?: NE
Nutriční hodnoty: <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1446kJ/346kcal. Tuky:1,7g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,7g. Sacharidy:71,0g. z toho cukry:0,3g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:9,8g. Sůl:0,0g</p>
Složení produktu: Pohanka setá* (mechanicky loupaná). Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Minimální trvanlivost: 304
Země původu: Čína
Certifikační organizace: CZ-BIO-001
EANs: 8595016501167, 8595016591168, 18595016591165
Podrobná specifikace: <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2025-05-14T10:34:19 --><p>Jemně oříšková chuť a pevná, lehce křehká textura pohanky dodávají pokrmům příjemnou plnost, takže si tato pseudoobilovina najde své místo ve sladké i slané kuchyni.<br /><br />Spolu s quinoou a amarantem se pohanka řadí mezi pseudoobilniny, které se používají podobně jako obiloviny, ale jsou přirozeně bezlepkové.<br /><br />Pohanka patřila po staletí k základním plodinám na našem území. Pochází z Asie, odkud ji do Evropy ji ve 12. století přivezly „pohanské&quot; kmeny Tatarů, proto název pohanka. <br /><br />Vedle jáhel se stala běžnou součástí stravy především na venkově. Nejčastěji se z ní vařila kaše, z mouky se pekly placky a chléb. V 18. století pak pohanka i jáhly postupně ustoupily pšenici a žitu.<br /><br /><strong>Jak pohanku využít v kuchyni?</strong><br /><br /><strong>Zapečená pohanka s dýní a pickles: </strong>Vařte 2 1/4 hrnku propláchnuté pohanky ve dvojnásobném množství vody 15 minut a nechte pod pokličkou dojít. Dýni nakrájejte na kostky, červenou cibuli na čtvrtky, promíchejte s olivovým olejem, rozmarýnem a solí a pečte 45 minut na 175 °C. Nakonec vše smíchejte s pickles, pohankou, trochou oleje a pečte ještě 10 minut.<br /><br /><strong>Snídaňová granola:</strong> Pohanku propláchněte a nechte namočenou přes noc. Ráno znovu propláchněte, sceďte a smíchejte s oříšky, sušeným ovocem, semínky, skořicí, trochou oleje a javorovým nebo jiným sirupem. Pečte 1 hodinu při 110 °C, občas promíchejte. Podávejte s jogurtem nebo rostlinným mlékem.<br /><br /><strong>Sladké nákypy:</strong> Uvařenou pohanku smíchejte s ovocem, přidejte ořechy, oslaďte sirupem, zalijte smetanou nebo její alternativou a zapečte.<br /><br /><strong>Do polévek: </strong>Uvařte ji v polévce, nebo ji přidejte předem uvařenou. Dobrá je například do bramboračky, kulajdy, ale i vývarů a rajské.<br /><br /><strong>Do zeleninového salátu:</strong> Přidáním uvařené pohanky salát obohatíte o protein a další a můžete ho podávat jako hlavní chod.<br /><br /><strong>Příloha:</strong> Zkuste ji všude tam, kde běžně používáte kuskus nebo rýži.<br /><br /><strong>Rychlá snídaně:</strong> Vařená pohanka je perfektní pro zdravou, rychlou snídani, třeba s banány, arašídovým máslem, medem a trochou olivového oleje.<br /><br /><strong>Do plněné zeleniny:</strong> Uvařenou pohanku smíchejte s osmaženou cibulkou, podušenou zeleninou a nastrouhaným tofu a okořeňte. Touto směsí naplňte papriky, zelné listy, rajčata, cukety nebo lilek plňte zeleninu a nakonec zapečte.</p>
Návod k použití: Propláchnutou pohanku vařte v poměru jeden 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody. Vařte 10 - 15 minut a nechte pod pokličkou dojít.
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 1446 kJ / 346 kcal. Tuky: 1,7 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g. Sacharidy: 71,0 g. Z toho cukry: 0,3 g. Vláknina: 0,0 g. Bílkoviny: 9,8 g. Sůl: 0,0 g.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek – pohanka, lámanka.
Rostlinný produkt: ANO
Přirozeně bezlepkový: ANO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.