BIO Pohanka loupaná kroupy 500 g – COUNTRY LIFE
Související produkty
Detailní popis produktu
BIO pohanka COUNTRY LIFE je lehce stravitelná, přirozeně bezlepková a výživná. Pohankové kroupy jsou ideální do polévek, salátů, rizot, kaší, placek a vegetariánských směsí. Bohaté na rutin, minerály a rostlinné bílkoviny. Skvělé pro zdravý životní styl a vyváženou stravu.
Benefity:- Přirozeně bezlepková
- Bohatá na rutin
- Zdroj vlákniny
- 100% BIO kvalita
- Lehká stravitelnost
- Univerzální využití
Do polévek, kaší, rizot, salátů, vegetariánských placek, pomazánek a moderních fitness receptů.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Obiloviny |
---|---|
Záruka: | 14 měsíců |
Hmotnost: | 0.519 kg |
EAN: | 8595016501167 |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1446kJ/346kcal. Tuky:1,7g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,7g. Sacharidy:71,0g. z toho cukry:0,3g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:9,8g. Sůl:0,0g</p> |
Složení produktu: | Pohanka setá* (mechanicky loupaná). Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 304 |
Země původu: | Čína |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8595016501167, 8595016591168, 18595016591165 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2025-05-14T10:34:19 --><p>Jemně oříšková chuť a pevná, lehce křehká textura pohanky dodávají pokrmům příjemnou plnost, takže si tato pseudoobilovina najde své místo ve sladké i slané kuchyni.<br /><br />Spolu s quinoou a amarantem se pohanka řadí mezi pseudoobilniny, které se používají podobně jako obiloviny, ale jsou přirozeně bezlepkové.<br /><br />Pohanka patřila po staletí k základním plodinám na našem území. Pochází z Asie, odkud ji do Evropy ji ve 12. století přivezly „pohanské" kmeny Tatarů, proto název pohanka. <br /><br />Vedle jáhel se stala běžnou součástí stravy především na venkově. Nejčastěji se z ní vařila kaše, z mouky se pekly placky a chléb. V 18. století pak pohanka i jáhly postupně ustoupily pšenici a žitu.<br /><br /><strong>Jak pohanku využít v kuchyni?</strong><br /><br /><strong>Zapečená pohanka s dýní a pickles: </strong>Vařte 2 1/4 hrnku propláchnuté pohanky ve dvojnásobném množství vody 15 minut a nechte pod pokličkou dojít. Dýni nakrájejte na kostky, červenou cibuli na čtvrtky, promíchejte s olivovým olejem, rozmarýnem a solí a pečte 45 minut na 175 °C. Nakonec vše smíchejte s pickles, pohankou, trochou oleje a pečte ještě 10 minut.<br /><br /><strong>Snídaňová granola:</strong> Pohanku propláchněte a nechte namočenou přes noc. Ráno znovu propláchněte, sceďte a smíchejte s oříšky, sušeným ovocem, semínky, skořicí, trochou oleje a javorovým nebo jiným sirupem. Pečte 1 hodinu při 110 °C, občas promíchejte. Podávejte s jogurtem nebo rostlinným mlékem.<br /><br /><strong>Sladké nákypy:</strong> Uvařenou pohanku smíchejte s ovocem, přidejte ořechy, oslaďte sirupem, zalijte smetanou nebo její alternativou a zapečte.<br /><br /><strong>Do polévek: </strong>Uvařte ji v polévce, nebo ji přidejte předem uvařenou. Dobrá je například do bramboračky, kulajdy, ale i vývarů a rajské.<br /><br /><strong>Do zeleninového salátu:</strong> Přidáním uvařené pohanky salát obohatíte o protein a další a můžete ho podávat jako hlavní chod.<br /><br /><strong>Příloha:</strong> Zkuste ji všude tam, kde běžně používáte kuskus nebo rýži.<br /><br /><strong>Rychlá snídaně:</strong> Vařená pohanka je perfektní pro zdravou, rychlou snídani, třeba s banány, arašídovým máslem, medem a trochou olivového oleje.<br /><br /><strong>Do plněné zeleniny:</strong> Uvařenou pohanku smíchejte s osmaženou cibulkou, podušenou zeleninou a nastrouhaným tofu a okořeňte. Touto směsí naplňte papriky, zelné listy, rajčata, cukety nebo lilek plňte zeleninu a nakonec zapečte.</p> |
Návod k použití: | Propláchnutou pohanku vařte v poměru jeden 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody. Vařte 10 - 15 minut a nechte pod pokličkou dojít. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1446 kJ / 346 kcal. Tuky: 1,7 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g. Sacharidy: 71,0 g. Z toho cukry: 0,3 g. Vláknina: 0,0 g. Bílkoviny: 9,8 g. Sůl: 0,0 g. |
Skladování: | Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. |
Legislativní zařazení: | Obilný mlýnský výrobek – pohanka, lámanka. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář