Pohanka loupaná kroupy 500 g – COUNTRY LIFE
Související produkty
Detailní popis produktu
Pohankové kroupy COUNTRY LIFE jsou výživné, lehce stravitelné a přirozeně bezlepkové. Skvělé do polévek, salátů, kaší, pomazánek, zapékaných receptů i moderní kuchyně. Bohaté na minerály, vlákninu a rostlinné bílkoviny. Prémiová kvalita pro vyvážený životní styl.
Benefity:- Přirozeně bezlepkové
- Bohaté na vlákninu
- Lehká stravitelnost
- Vysoká nutriční hodnota
- Univerzální využití
- 100% přírodní produkt
Do polévek, kaší, zapékaných receptů, salátů, placek, vegetariánských burgerů i fitness pokrmů.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Obiloviny |
---|---|
Záruka: | 10 měsíců |
Hmotnost: | 0.519 kg |
EAN: | 8595016591113 |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | NE |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1416kJ/335kcal. Tuky:3,1g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,7g. Sacharidy:62,0g. z toho cukry:1,8g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:12,0g. Sůl:0,0g</p> |
Složení produktu: | Pohanka setá (mechanicky loupaná). Může obsahovat stopy lepku, hořčice, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. |
Minimální trvanlivost: | 274 |
Země původu: | Země neznámá |
EANs: | 8595016591113, 8595016598099, 18595016598096 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2020-06-28T10:49:43 --><p>V <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty21_podzim-2017_web?e=26874338/52858965">Dobrotách podzim 2017</a> jsme zpracovali rozsáhlé téma o pohance včetně tipů a receptů, jak pohanku použít. Dozvíte se zde i informace o rutinu - kolik ho pohanka obsahuje, v jaké části pohanky ho je nejvíce a v čem je rutin prospěšný. Vše o pohance se dočtete také <a href="https://www.countrylife.cz/vse-o-pohance">na webu</a>.</p><p>Její chuť po oříšcích dává nový rozměr všem pokrmům. Najde si místo ve sladkých i slaných receptech. Tam, kde používáte kuskus nebo rýži, zapečená se zeleninou i v houbovém kubovi. Naplňte s ní papriky a od stolu nikdo neodejde. A sladký nákyp s ovoce a ořechy! Tak tomu se odolat nedá.</p><p>Pohanka k nám doputovala z Asie, ve 12. století ji do Evropy přivezli při svých nájezdech „pohanské" kmeny Tatarů, díky nimž získala své jméno. Během několika století se podobně jako jáhly vyšvihla mezi základní plodiny, které se u nás jedly. Stejně jako jáhly se připravovala nejvíc ve formě kaše, z pohankové mouky se dělaly placky a chleba. V 18. století pak obě plodiny ustoupily pšenici a žitu.</p><p>Pohanka se spolu s quinoou a amarantem zařazuje mezi pseudoobilniny - v lidské výživě mají stejné použití jako obiloviny, ale botanicky patří do jiných skupin. Všechny pseudoobiloviny jsou přirozeně bezlepkové.</p><p>Tip: Uvařené kroupy dejte zamrazit, můžete pak po troškách přidávat do polévek, do kaší...</p><p>Využití:</p><ul><li>jako příloha - všude tam, kde byste použili rýži nebo kuskus</li><li>zapečený pokrm typu kuba - připravuje se s houbami, majoránkou, česnekem</li><li>zapečená pohanka se zeleninou - recept je uveden na straně 14 v <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty13_podzim-2015_web?e=26874338/40447567">Dobrotách podzim 2015</a> </li><li>sladké nákypy - uvařenou pohanku smíchejte s ovocem, přidejte ořechy, oslaďte sirupem, zalijte rostlinnou alternativou smetany a zapečte</li><li>směsi na výrobu náplní - plněné papriky, zelné listy, rajčata, cukety nebo lilek; uvařenou pohanku smíchejte s osmaženou cibulkou, podušenou zeleninou a nastrouhaným tofu, okořeňte, plňte zeleninu a zapékejte</li><li>rizota - výborný je v kombinaci s kulatozrnnou rýží</li><li>do polévek - buď ji v polévce uvařte, nebo přidejte předem uvařenou, dobrá je například do bramboračky, kulajdy, ale i vývarů a rajské</li><li>do zeleninového salátu - přidáním uvařené pohanky salát obohatíte a můžete ho podávat jako hlavní chod</li><li>pomazánky - isnpirujte se receptem v <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty13_podzim-2015_web?e=26874338/40447567">Dobrotách podzim 2015</a> (str. 16)</li><li>dortové korpusy - pohanku povařte v rostlinném nápoji a nechte ztuhnout v dortové formě</li><li>snídaňová granola - pohanku propláchněte a nechte namočenou přes noc ve vodě, druhý den ji opět propláchněte a důkladně sceďte, přidejte oblíbené oříšky, sušené ovoce, semínka, skořici nebo karobový prášek, trochu olivového oleje a podle chuti oslaďte sirupem, směs pečte za průběžného promíchávání 1 hodinu v troubě při 110 °C, raw variantu sušte 10 hodin v sušičce, podávejte s bio jogurtem nebo rostlinným nápojem</li></ul> |
Návod k použití: | Propláchnutou pohanku vařte v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody. Vařte 10–15 minut a nechte pod pokličkou dojít. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1416 kJ / 335 kcal. Tuky: 3,1 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g. Sacharidy: 62,0 g. Z toho cukry: 1,8 g. Vláknina: 0,0 g. Bílkoviny: 12,0 g. Sůl: 0,0 g. |
Skladování: | Skladujte při teplotě do + 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. |
Legislativní zařazení: | Obilný mlýnský výrobek – pohanka kroupy. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář