Puškvorec kořen

Neohodnoceno
 
Puškvorec obecný – lat. Acorus calamus je vytrvalá, velice aromatická rostlina dorůstající výšky až 1,5 m. Stvol je trojhranný, na bázi spíše červený. Původem je puškvorec z východní Indie a Číny, nyní je rozšířen po celé Evropě, do ČR byl dovezen asi v 1...
od 39 Kč
Značka Salvia Paradise
Kategorie Byliny
Zvolte variantu
Puškvorec kořen Balení: 50 g Skladem
Můžeme doručit do: 2.12.2020
39 Kč
   
Puškvorec kořen Balení: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 2.12.2020
529 Kč
   
Puškvorec kořen Balení: 150 g Skladem
Můžeme doručit do: 2.12.2020
108 Kč
   
 

Puškvorec obecný (lat. Acorus calamus) je vytrvalá, velice aromatická rostlina dorůstající výšky až 1,5 m. Stvol je trojhranný, na bázi spíše červený. Původem je puškvorec z východní Indie a Číny, nyní je rozšířen po celé Evropě, do ČR byl dovezen asi v 16. století.

Předmětem sběru je dužnatý, větvený, plazivý, žlutozelený oddenek, který může být dlouhý až 50 cm a silný zhruba 3 cm. Na řezu je oddenek bílý, dužina je houbovité konzistence. Ve východních medicínách je jeho použití známo více než 2 000 let – byl užíván na žaludeční a zažívací obtíže, některými kmeny byl žvýkán pro dosažení meditativních stavů. V době krize byl na Britských ostrovech užíván jako žvýkací náhražka tabáku.

Puškvorec obecný je v dnešní fytoterapii využíván pro podporu a normalizaci trávicích funkcí, používá se pro celkové osvěžení těla.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o dalších účincích této byliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.

Tradiční užití:
Jednu polévkovou lžíci sušeného kořene necháme přes noc macerovat ve 250 ml studené vody – takto připravený macerát rozdělíme na dvě dávky, jednu užijeme hned ráno na lačný žaludek a druhou odpoledne.

Odvar: Jednu čajovou lžičku zalijeme 250 ml studené vody a po přivedení k varu ihned odstavíme. Poté scedíme a užíváme 2× denně na lačný žaludek.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: