Rýžový kvásek bez lepku Natural Jihlava 30 g
Související produkty
Novinka
BIO
Mouka špaldová hladká TYP 630 1 kg BIO DENNREE
Dočasně nedostupné
62,20 Kč
Detailní popis produktu
Rýžový kvásek Natural Jihlava je ideální pro přípravu domácího bezlepkového pečiva. Obsahuje 100% rýžovou mouku a lze jej využít pro housky, bagety či chléb. Hodí se i do domácí pekárny. Kvásek můžete uchovávat a pravidelně krmit moukou a vodou, takže vám vydrží dlouhodobě.
Benefity
- Bez lepku
- Vhodné pro domácí pečení
- Jednoduché použití
- Možnost dlouhodobého uchování.
Výrobce
Natural Jihlava JK, s.r.o.
Složení:
rýžová mouka 100%. Recept Připravíme si mísu do které nasypeme 500g bezlepkové mouky např.: rýžová či pohanková. K mouce přidáme 1 balení rýžového kvásku, aktivního droždí (dávkování dáváme podle délky zrání) 10g na dlouhé zrání (6 hodin a více) nebo 20g na krátké zrání (2-3 hodiny) a cca 500ml-600ml vody (podle druhu mouky), tak abychom vytvořili středně tuhé těsto, které nebude ani tekuté, ani příliš tuhé. Osolíme, přidáme semínka, kmín či koření a olej v poměru 5% (25g) pro přípravu housek či baget. Recept je vhodný i pro domácí pekárny. Kvásek je možné pěstovat, tzn: Pokud chcete péci jen občas, je možné mít kvas v lednici déle a jen jednou za týden mu odebrat přebytečné množství a přihodit jednu nebo dvě lžíce mouky a adekvátní množství vody. Je nutno ale počítat s tím, že takto dlouhodobě hibernovaný kvas je líný a před použitím na pečení může vyžadovat víceré nakrmení v teple.Nutriční hodnoty
Energetická hodnota 1545kJ/365kcal Tuky 3,10g z toho nasycené mastné kyseliny 0,80g Sacharidy 69,00g z toho cukry 10,00g Vláknina 4,00g Bílkoviny 8,30g Sůl 0g
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Kvásek a droždí |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.08 kg |
| EAN: | 8595617910238 |
63,30 Kč
–5 %
Droždí sušené vločky standard 150 g – PROVITA
Momentálně nedostupné
59,90 Kč
BIO
Špaldový kvásek BIO celozrnný Natural Jihlava 30 g
Skladem (expedice 1-5 dní)
13,60 Kč
Tip
Lahůdkové droždí vločky Natural Jihlava 100 g
Skladem (expedice 1-5 dní)
55,20 Kč
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
