Ingredience:
čočka
zeleninový vývar
hořčice
lněná semínka + voda
cibule
česnek
mouka dle vlastního výběru
strouhanka
olej
koření (sůl, pepř, majoránka, vepřová pečeně/ďábelské koření a koření na mleté maso)
Postup:
Uvaříme čočku v lehce osolené vodě nebo zeleninovém vývaru. Čočka by měla být lehce rozvařená. Lněná semínka rozmixujeme a smícháme s vodou a uložíme na chvíli do lednice. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do sklovata. Přidáme protlačený česnek. Smícháme vše do velké mísy společně s uvařenou čočkou. Také přimícháme strouhanku, mouku, namočená lněná semínka a celé pečlivě promícháme.
Zakápneme olejem. Dochutíme kořením a hořčicí.
Vytvarujeme hmotu do tvaru sekané a zabalíme do alobalu. Hotovou sekanou vložíme do pekáčku, do kterého nalijeme trochu vody.
Necháme péct asi 45-50 minut na cca 180°C.
Čočková pečeně je výborná teplá i za studena.
Podáváme např. s kaší, jáhlovými knedlíčky nebo třeba jen s hořčicí a chlebem.
Dobrou chuť :-)