Bez černý květ + Při koupi 12 a více kusů 3% Sleva

Množstevní slevy
Neohodnoceno
od 59 Kč –3 %
Bez černý květ  + Při koupi 12 a více kusů 3% Sleva
od 59 Kč –3 % od 57,40 Kč od 49,90 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Bez černý - Sambucus nigra Již od nepaměti je černý bez oblíbenou rostlinou užívanou v lidovém léčitelství. O jeho významu svědčí i staré české úsloví: „Před heřmánkem smekni, před bezem klekni." Bez černý je často používán jako podpora imunitního systému...

NO POO ( no shampoo )

Na vlasy a pokožku: Na suché vlasy a suchou vlasovou pokožku. Pro objem vlasů a dodání lesku. Květy  pomáhají hydratovat suché a poškozené vlasy.

POUŽITÍ: Dvě lžíce sušené bylinky vložte do hrnce a zalijte horkou ( ne vroucí) vodou, po té přikryjte pokličkou. Nechte 15 minut louhovat, potom vlažný nálev přeceďte a nechte vychladnout. Použijte ho k omytí vlasů. Nakonec vlasy zabalte do teplého ručníku na 15 minut. Pak vlasy rozbalte,ale už neumývejte.

 

Detailní informace

Bez černý květ  + Při koupi 12 a více kusů 3% Sleva
Akce
Balení: 50 g
Skladem
Můžeme doručit do: 22.8.2022
59 Kč
57,40 Kč
49,90 Kč bez DPH
Bez černý květ  + Při koupi 12 a více kusů 3% Sleva
Akce
Balení: 1000 g
Skladem
Můžeme doručit do: 22.8.2022
739 Kč
719,10 Kč
625,30 Kč bez DPH
Bez černý květ  + Při koupi 12 a více kusů 3% Sleva
Akce
Balení: 100 g
Skladem
Můžeme doručit do: 22.8.2022
99 Kč
96,30 Kč
83,70 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Již od nepaměti je černý bez (lat. Sambucus nigra) oblíbenou rostlinou užívanou v lidovém léčitelství. O jeho významu svědčí i staré české úsloví: „Před heřmánkem smekni, před bezem klekni.“

Bez černý je často používán pro podporu imunitního systému a jeho přirozené obranyschopnosti, zejména v rizikových částech roku. Je znám jako silný antioxidant.

Pomáhá udržovat normální hladinu glukózy v krvi. Pozitivně působí na funkce dýchacího systému. Bez černý je doporučován pro kontrolu tělesné hmotnosti a při očistných kůrách, napomáhá vylučování vody z organismu.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o dalších pozitivních účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.

Čerstvé květy se v minulosti na venkově připravovaly smažené v trojobalu jako chutné jídlo, které vešlo ve známost pod názvem „kosmatice“.

Silice získávané z květů čeného bezu mají i průmyslové upotřebení při výrobě voňavek či k aromatizaci vína, kterému dodávají punc starého vína.

Květy bezu se sbírají za suchého počasí v době květu, předtím než začnou samy opadávat (období květen až červenec). Suší se rozprostřeny při teplotě do 35 °C. Při pomalém sušení při nízkých teplotách by mohlo dojít ke zčernání květu.

Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku sušeného květu bezu černého zalijeme horkou vodou a necháme odstát 10 minut. Pijeme 1–2× denně.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení