Pepř sečuánský celý

Neohodnoceno
 
Pepř sečuánský je koření oblíbené zejména v Číně a je zajímavou alternativou černého pepře. Pochází ze stromu s názvem žlutodřev peprný a nejvíce se vyskytuje v provincii S‘-čchuan, odkud pochází jeho český název sečuánský. Setkáváme se také s názvy fagar...
Běžná cena Více informací v tabulce variant
Ušetříte 82,60 Kč (–3 %)
od 213,40 Kč
Značka Salvia Paradise
Kategorie Jednodruhové koření
Zvolte variantu
Pepř sečuánský celý Balení: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 28.1.2021
3 199 Kč 3 116,40 Kč
   
Pepř sečuánský celý Balení: 60 g Skladem
Můžeme doručit do: 28.1.2021
219 Kč 213,40 Kč
   
Pepř sečuánský celý Balení: 100 g Skladem
Můžeme doručit do: 28.1.2021
354 Kč 344,90 Kč
   
Pepř sečuánský celý Balení: 250 g Skladem
Můžeme doručit do: 28.1.2021
856 Kč 833,90 Kč
   
Pepř sečuánský celý Balení: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 28.1.2021
1 656 Kč 1 613,20 Kč
   
 

Pepř sečuánský je koření oblíbené zejména v Číně a je zajímavou alternativou černého pepře. Pochází ze stromu s názvem žlutodřev peprný a nejvíce se vyskytuje v provincii S‘-čchuan, odkud pochází jeho český název sečuánský. Setkáváme se také s názvy fagara, čínský nebo japonský pepř.

Jedná se o značně aromatickéchuťově výrazné koření, které ozvláštní každý připravovaný pokrm. Výhodou je výrazná pepřová chuť bez palčivé ostrosti. Zajímavostí je, že v Číně ho v pražené podobě používají i jako koření do zeleného čaje.

Použití:
Pepř sečuánský používáme všude tam, kde konvenční pepř. Zejména pak u jídel, kde již převládá palčivá chuť, ale stále postrádáte chuť pepře. Pokud děláte pokrm na pánvi, je vhodné část pepře opražit a část dát do hotového jídla – tím se rozvíjí celá škála chutí. Použít ho lze ve formě drcené či celé. Vyjímá se zejména na drůbeži připravené čínským způsobem. Doporučujeme lidem, kteří jsou na palčivost obyčejného pepře citliví.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: