Sirup z agáve světlý 5 l/7 kg BIO NATUREL WEST
Související produkty
Detailní popis produktu
Sirup z agáve je přírodním mexickým sladidlem na bázi fruktózy. Rostlina agáve je tradiční součástí stravy amerického jihozápadu a Mexika po celá staletí, domorodí Mexičané říkají šťávě z agáve „medová voda“ a agáve přezdívají „mexický strom života a dostatku“. Z listů se dříve vyráběl papír, z ostrých bodlin jehly na šití. Staří Aztékové považovali rostlinu agáve za posvátnou a věřili, že šťáva, která vytéká po naříznutí z listů a kořenů rostliny, čistí tělo a duši. Španělští dobyvatelé pak využili rostlinu po svém: fermentovali sladkou šťávu z agáve a získali tequilu. Sirup z agáve je vlastně zahuštěná šťáva z agáve. Surová šťáva z agáve se pravidelně sklízí z kaktusů divoce rostoucích ve středním Mexiku. Toto je obvykle práce domorodých Indiánů. Nejprve se odřízne vršek rostliny připomínající ananas a vydlabe střed. Na dutinu se položí kámen. Kaktus pustí šťávu, která se několik dní sbírá ve vydlabaném středu. Mléčně zabarvená šťáva se poté vybere z každé rostliny zvlášť. Tato šťáva má vysoký obsah polyfruktózy neboli inulinu, který se při šetrném zahušťování šťávy bez použití jakýchkoli chemikálií mění na jednoduchý cukr fruktózu.
OBJEM: 5 l (= 7 kg)
ZEMĚ PŮVODU: Mexiko
SLOŽENÍ: 100% zahuštěná šťáva z bio agáve
POUŽITÍ: Sirup z agáve je chutným a všestranným sladidlem. Je skvělým doplněním medu, javorovému sirupu a dalších přírodních sladidel. Má menší viskozitu než med, a proto se snáze míchá s pokrmy. Příjemná chuť (lehounce připomínající javorový sirup) zvýrazní původní chuť jídla. Sirup můžete použít do ovocných salátů, jogurtů, na müsli a lupínky, palačinky a lívance, k oslazení čaje či kávy, limonád a ovocných nápojů. Je vhodný do salátových zálivek, marinád a grilovacích směsí. Je výborným sladidlem bylinkových čajů (ve srovnání s bílým cukrem). Sirupem z agáve lze nahradit bílý cukr prakticky v kterémkoli pokrmu. V receptu nahraďte požadované množství cukru tříčtvrtečním množstvím sirupu a úměrně snižte množství tekutin stejně jako při použití medu. V pečených výrobcích vynikne jeho schopnost vázat vlhkost a zabraňovat vysoušení pečiva. Sirup z agáve má navíc dlouhou životnost, můžete jej skladovat až 3 roky a necukernatí.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
| Energetická hodnota | 1275 kJ/300 kcal | 
|---|---|
| Tuky | 0 g | 
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g | 
| Sacharidy | 75 g | 
| z toho cukry | 65 g* | 
| Bílkoviny | 0 g | 
| Sůl | 0,01 g | 
* z toho sacharóza 2 g, glukóza 16 g, fruktóza 47 g
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Sirup z agáve.
DE-ÖKO-006
Zemědělská produkce Mexiko
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Sirupy | 
|---|---|
| Hmotnost: | 7.5 kg | 
| EAN: | 8594052883916 | 
| Jedná se o BIO výrobek?: | ANO | 
| Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE | 
| Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1275kJ/300kcal. Tuky:0,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:75,0g. z toho cukry:65,0g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:0,0g. Sůl:0,01g</p> | 
| Složení produktu: | 100% zahuštěná šťáva z agáve*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství | 
| Minimální trvanlivost: | 240 | 
| Certifikační organizace: | DE-ÖKO-006 | 
| EANs: | 8594052883916 | 
| Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1275 kJ / 300 kcal. Tuky: 0,0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g. Sacharidy: 75,0 g. Z toho cukry: 65,0 g. Vláknina: 0,0 g. Bílkoviny: 0,0 g. Sůl: 0,01 g. | 
| Skladování: | Skladujte v suchu a chladu. | 
| Rostlinný produkt: | ANO | 
| Bez lepku: | ANO | 
| Bez přidaného cukru: | ANO | 
| Položka byla vyprodána… | |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

 
                                                                                                                                    
    
    
             
                                                                                                                                    
    
    
             
                                                                                                                                    
    
    
             
                                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                    
    
    
             
                                                                                                                                    
    
    
             
                                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                    
    
    
             
                                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                    
    
    
             
                                                                                                                                    
    
    
             
                                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                    
    
    
             
                                                                                                                                    
    
    
             
                                                                                                                                    
    
    
             
                                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                    
    
    
             
                                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                    
    
    
             
                                                                                                                                    
    
    
             
                                                                                                                                    
    
    
             
                                                                                                                                                                                    