Staročeský žitný perník - Semix 540g
Související produkty




Detailní popis produktu
Sypká směs na přípravu žitného perníku. Žitná mouka je původní staročeská surovina pro výrobu perníků. Nadýchaná nelepivá střída. Výborný objem. Perník vydrží dlouho vláčný. Rychlá a jednoduchá příprava. Směs je vhodná i na pečení tradičních perníčků. Všestranné využití - hotové těsto lze péci na plechu, v chlebíčkové formě nebo jako muffiny. Návod k použití Potřebujeme: 3 vejce 30 ml oleje 200 ml vody Příprava: 1. Obsah sáčku se směsí na přípravu těsta vysypeme do mísy a přidáme vejce, odměřenou vodu a olej. Vše důkladně vyšleháme elektrickým šlehačem dohladka. 2. Těsto vylijeme na vymazaný, moukou vysypaný plech (30 x 40 cm) nebo do chlebíčkové formy cca 26 cm dlouhé a pečeme v předehřáté elektrické troubě asi 15 - 20 minut (30 - 40 minut v chlebíčkové formě) při teplotě 160 - 170 °C. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou. 3. Po vychladnutí můžeme perník potřít džemem či ozdobit podle vlastní fantazie ořechy, kokosem, atd. RECEPT NA PERNÍČKY Potřebujeme: 80 g medu (tekutý) 50 g měkkého másla 2 vejce (velikost M) + 1 vejce na potření Návod k přípravě: Obsah sáčku vysypeme do mísy, přidáme vejce, med a měkké máslo. Vypracujeme těsto, které necháme 24 hodin odpočinout v ledničce. Následně na pomoučeném vále vyválíme placku silnou cca 4 mm, ze které vykrajujeme různé tvary perníčků. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C cca 8 minut. Ihned po upečení zlehka potíráme rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí zdobíme polevou. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou.
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota | 1190kJ/282kcal |
Tuky | 5,10g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,90g |
Sacharidy | 51,00g |
z toho cukry | 28,00g |
Vláknina | 5,70g |
Bílkoviny | 5,20g |
Sůl | 0,77g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rostlinné a bio potraviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.6 kg |
EAN: | 8595674900395 |
Položka byla vyprodána… |



Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.