Tapiokový škrob Natural Jihlava 5 kg

601,60 Kč 537,10 Kč bez DPH
Dočasně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…
Přirozeně bez lepku, jemný a univerzální – tapiokový škrob Natural Jihlava je ideální pro zahušťování, dezerty i pečení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tapiokový škrob Natural Jihlava má jemnou strukturu a neutrální chuť, díky čemuž je skvělým pomocníkem pro slané i sladké recepty. Využiješ ho na zahušťování polévek, omáček, krémů a pudinků, do bezlepkového pečiva i moderních fitness receptů. Dodává pokrmům krémovou konzistenci a lehkost. Díky velkému balení je vhodný pro domácnosti, cukráře, kavárny i gastro provozy.

Benefity

  • Přirozeně bez lepku
  • Univerzální použití pro teplou i studenou kuchyni
  • Jemná textura pro perfektní konzistenci
  • Vhodný pro moderní zdravé recepty

Využití

Do polévek, krémů, omáček, pudinků, bezlepkového pečiva, smoothie, dezertů a exotických pokrmů.

Výrobce / Skladování

Natural Jihlava JK, s.r.o. • Skladujte v suchu, dobře uzavřené.

Složení:

nativní tapiokový škrob Tapiokový neboli maniokový škrob (někdy označován jako mouka) je přirozeně bezlepkový a má neutrální chuť. Má vynikající pekařské vlastnosti. Tapioka má široké využití, lze ji přidat do bezlepkové mouky a zlepšit konzistenci hotových jídel. Je vhodný na zahušťování polévek a omáček, na sladké i slané pečení. Tapiokový škrob je výborná náhrada za klasickou pšeničnou mouku. A má opravdu široké spektrum využití. Obsahuje spoustu sacharidů, bílkoviny a hlavně neobsahuje lepek ani jiné alergeny. Tapiokový škrob je tak ideální pro celiaky, vegany či při paleo stravě. Tapioka je škrob získávaný z oddenku manioku, který nám nejblíže může připomínat například batáty nebo brambory. Yuca – Maniok jedlý (Manihot esculenta), známý též pod jménem cassava či yuca, nebo tapioca v Asii, je kulturní tropická rostlina z čeledi pryšcovité. Někdy se manioku podobně jako jamům a batátům přezdívá sladké brambory. Maniok je bylina nebo keř dorůstající výšky 1 až 3 metry. Tapiokovou moukou lze nahradit u nás běžně užívanou pšeničnou mouku, což ocení zejména lidé trpící celiakií. Mouka se hodí jako adekvátní náhrada pro výrobu pečiva v bezlepkové dietě. Navíc pečivo z maniokové mouky vydrží až o tři dny déle, je velmi jemná, vláčnější a méně se drolí. Používá se pro přípravu sladkých i slaných těst, k zahušťování omáček a jiných pokrmů, může rovněž nahradit vaječný bílek při přípravě bábovek, sekaných či bramborových placek. Maso či ryby posypané maniokovým škrobem před pečením jsou vláčnější a chuťově výraznější. Ale můžeme ji nahradit marantovým nebo kukuřičným škrobem. Tapioka má však ale jemnější výsledek. Tapiokový škrob má jedinečné expanzní (zvětšuje objem) vlastnosti, které se mohou uplatnit při pečení a smažení pekařských výrobků. Pro zvýšení objemu u chleba je vhodný přídavek ¼ – ½ šálku tapiokového škrobu, při použití rýžové mouky je nejvhodnější náhrada ¾ šálku rýžové mouky 1 šálkem tapiokového škrobu.

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota1455kJ/348kcal
Tuky0g
z toho nasycené mastné kyseliny0g
Sacharidy87,10g
z toho cukry0g
Bílkoviny0g
Sůl0,02g

Doplňkové parametry

Kategorie: Gastro a velká balení pečení a vaření
Hmotnost: 5 kg
EAN: 8595617906798
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.