Bramboráčky s pikantní směsí

Ingredience:22906590_10204016563052313_1375930328_o

Na bramboráčky:
brambory
majoránka
česnek
sůl, pepř
olej
hladká mouka
(lahůdkové droždí)

Na směs:
bílá quinoa
zeleninový vývar
uzené tofu
sojová omáčka
koření (gyros)
čerstvá zelenina (rajčátka, paprika, kukuřice…)
mražená zelenina – wok pánev
česnek
chilli paprička
hořčice – bavorská i plnotučná
mouka na zahuštění
semínka (dle chuti – sezamová, lněná, slunečnicová, ….)

Postup:
Bramboráčky
Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme protlačený česnek, majoránku, sůl, pepř, můžeme i lahůdkové droždí a přisypáváme hladkou mouku. Důkladně zamícháme.
Na pánvi si rozpálíme olej a pomocí naběračky vytváříme placičky, které smažíme několik minut z obou stran. Po osmažení bramboráky přendáme na talíř s ubrousky a necháme vysát přebytečný olej.

Pikantní směs:
Nejprve si nakrájíme uzené tofu na kostičky, posypeme kořením na gyros, pokapeme sojovou omáčkou a opečeme do křupava. Zvlášť si uvaříme bílou qinou v zeleninovém vývaru.
Poté přidáme nakrájenou čerstvou zeleninku i mraženou wok pánev a chvíli smažíme do změknutí.
Přidáme také uvařenou bílou qinou i se zeleninovým vývarem (zeleninový vývar přilijeme podle toho, kolik omáčky budete chtít), dále nastrouhaný česnek, chilli papričku a obě hořčice dle chuti. Můžeme dochutit ještě kořením na gyros, povaříme a zahustíme např. nějakou zdravější moukou.
Nakonec už jen přisypeme semínka.
Dobrou chuť :-)

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.