Dvojitá mexická quesadilla

Ingredience:23627136_10204078251714491_368175833_o

tortilly
červená cibule
olej
malý rajčatový protlak/domácí kečup
fazole v chilli omáčce
kukuřice
červená čočka
koření (chilli con carne, oregano, uzená paprika)
sůl
(tip: pokud máte, můžete použít na posypání i veganský sýr)


Postup:
Na oleji opečeme cibulku, poté přidáme fazole spolu s chilli omáčkou, rajčatový protlak nebo domácí kečup, kukuřici, osolíme a okořeníme.

Propláchneme si červenou čočku a přidáme ke směsi, zalijeme vodou a vaříme dokud čočka nebude měkká, poté případně ještě dochutíme kořením/solí.
Tortillu pomažeme už hotovu směsí, můžeme zasypat veganským sýrem a přiklopíme další tortillou, tu navrh také pomažeme a opět přiklopíme další tortillou. Poslední tortillu, která je nejvýše lehce navlhčíme vodou, aby se nám nezkroutila.
Zapneme troubu na variantu gril a na plechu a pečícím papíru dáme quesadilly zapéct asi tak na 4 minuty. Každá trouba se ve výkonu trochu liší, proto je dobré quesadilly raději hlídat, aby se nám nespálily.
Dobrou chuť :-)

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.