Tapiokový škrob Natural Jihlava 400 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Tapiokový škrob Natural Jihlava je vyrobený z kořenů manioku a je přirozeně bezlepkový. Má neutrální chuť a skvěle váže, proto je ideální pro zahušťování omáček, polévek, pečení dortů i dezertů. Jeho lehká textura dodá těstu vláčnost a nadýchanost. Skvělý pomocník do každé kuchyně, zejména pro ty, kdo hledají zdravější alternativy.
Benefity
- Přirozeně bez lepku
- Lehká, jemná textura
- Univerzální využití v kuchyni
- Skvělý pro pečení i zahušťování
Využití
Na dezerty, dorty, palačinky, chléb, zahušťování polévek, omáček i do exotických receptů.
Výrobce / Skladování
Natural Jihlava JK, s.r.o. • Skladujte v suchu, mimo přímé světlo.
Složení:
nativní tapiokový škrob Tapiokový neboli maniokový škrob (někdy označován jako mouka) je přirozeně bezlepkový a má neutrální chuť. Má vynikající pekařské vlastnosti. Tapioka má široké využití, lze ji přidat do bezlepkové mouky a zlepšit konzistenci hotových jídel. Je vhodný na zahušťování polévek a omáček, na sladké i slané pečení. Tapiokový škrob je výborná náhrada za klasickou pšeničnou mouku. A má opravdu široké spektrum využití. Obsahuje spoustu sacharidů, bílkoviny a hlavně neobsahuje lepek ani jiné alergeny. Tapiokový škrob je tak ideální pro celiaky, vegany či při paleo stravě. Tapioka je škrob získávaný z oddenku manioku, který nám nejblíže může připomínat například batáty nebo brambory. Yuca – Maniok jedlý (Manihot esculenta), známý též pod jménem cassava či yuca, nebo tapioca v Asii, je kulturní tropická rostlina z čeledi pryšcovité. Někdy se manioku podobně jako jamům a batátům přezdívá sladké brambory. Maniok je bylina nebo keř dorůstající výšky 1 až 3 metry. Tapiokovou moukou lze nahradit u nás běžně užívanou pšeničnou mouku, což ocení zejména lidé trpící celiakií. Mouka se hodí jako adekvátní náhrada pro výrobu pečiva v bezlepkové dietě. Navíc pečivo z maniokové mouky vydrží až o tři dny déle, je velmi jemná, vláčnější a méně se drolí. Používá se pro přípravu sladkých i slaných těst, k zahušťování omáček a jiných pokrmů, může rovněž nahradit vaječný bílek při přípravě bábovek, sekaných či bramborových placek. Maso či ryby posypané maniokovým škrobem před pečením jsou vláčnější a chuťově výraznější. Ale můžeme ji nahradit marantovým nebo kukuřičným škrobem. Tapioka má však ale jemnější výsledek. Tapiokový škrob má jedinečné expanzní (zvětšuje objem) vlastnosti, které se mohou uplatnit při pečení a smažení pekařských výrobků. Pro zvýšení objemu u chleba je vhodný přídavek ¼ – ½ šálku tapiokového škrobu, při použití rýžové mouky je nejvhodnější náhrada ¾ šálku rýžové mouky 1 šálkem tapiokového škrobu.Nutriční hodnoty
| Energetická hodnota | 1455kJ/348kcal |
| Tuky | 0g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0g |
| Sacharidy | 87,10g |
| z toho cukry | 0g |
| Bílkoviny | 0g |
| Sůl | 0,02g |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Tapioková mouka |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.4 kg |
| EAN: | 8595617903810 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
