Sirup javorový 100 % Grade A 250 ml BIO BIO NEBIO
Související produkty
Detailní popis produktu
Jako čistě přírodní sladidlo, získané zahuštěním mízy cukerného javoru, je javorový sirup (spolu s medem a melasou) vynikajícím pomocníkem při nahrazování rafinovaného bílého cukru. Javorový sirup se známkuje podle barvy, a tím i chuti. Čím světlejší barva, tím jemnější méně intenzivní vůně a chuť, a tím dražší sirup. Grade A (Canada No. 1 Light) je velmi světlý jemný a luxusní sirup, vhodný jako dárek. Grade B (Canada No. 2 Medium) je světlý javorový sirup, méně intenzivní javorové chuti. Grade C (Canada No.2 Amber) je nejoblíbenější mezi Evropany a má příjemnou javorovou chuť. Grade D (Canada No. 3 Dark) je tmavý sirup vhodný pro gastronomii a výrobu potravin.
OBJEM: 250 ml
ZEMĚ PŮVODU: Kanada
POUŽITÍ: Grade A je nejjemnější a nejsvětlejší druh. Je vhodný ke stolními použití a díky jemné chuti i pro malé děti. Hodí se nejlépe k dochucení již hotových pokrmů: na palačinky, lívance, na bílý jogurt, do musli a na zmrzinové a ovocné poháry. Javorovým sirupem můžete při vaření a pečení nahradit bílý cukr v poměru 3 díly sirupu za 4 díly cukru.
UPOZORNĚNÍ: Zákazníkům někdy připadá pravý javorový sirup příliš řídký. V prodeji jsou i „šizené” sirupy, které místo 100%-ní zahuštěné javorové šťávy obsahují cukr, glukózový sirup, kukuřičný sirup, umělá aromata, barviva atd. Tyto výrobky jsou obvykle hustší než pravý javorový sirup. Neměly by však být nazývány javorovým sirupem (obvykle jsou) a měly by být daleko lacinější, než pravý javorový sirup (obvykle nejsou)!!!
SLOŽENÍ: 100% zahuštěná míza z javoru cukrového
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 ML:
Energetická hodnota | 1501 kJ/353 kcal |
---|---|
Tuky | 0,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 87 g |
z toho cukry | 80 g |
Bílkoviny | 0,7 g |
Sůl | 0,03 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Javorový sirup. Po otevření skladujte v ledničce (1 – 6 °C).
FR-BIO-01
Zemědělská produkce Kanada
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sirupy |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
EAN: | 8594052881523 |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 12 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1501kJ/353kcal. Tuky:0,4g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,1g. Sacharidy:87,0g. z toho cukry:80,0g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:0,7g. Sůl:0,03g</p> |
Složení produktu: | Zahuštěná míza z javoru cukrového* 100 %. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 240 |
Certifikační organizace: | FR-BIO-01 |
EANs: | 8594052886528, 8594052881523 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2025-06-04T12:27:52 --><p>Javorový sirup má specifickou, výraznou chuť a vůni, která lehce připomíná karamel. Je sladší než cukr, ale méně než agávový sirup. Hodí se jako poleva na lívance a palačinky, i do snídaňových kaší, dezertů, domácí granoly, nebo na pečení.</p><p><strong>Druhy javorového sirupu</strong></p><p>Javorový sirup se získává tak, že do dospělých javorů cukrových se vrtají otvory, a míza se sbírá do záchytných nádob. Poté se míza vaří a redukuje, dokud nezíská hustotu a sladkost charakteristickou pro javorový sirup. </p><p>Chuť i barva sirupu se mění podle venkovní teploty v době sklizně. Čím teplejší je počasí, tím aktivnější jsou mikroorganismy v míze, která je jejich působením tmavší a obsahuje méně cukru. </p><p>Míza sklizená za chladnějších podmínek je světlejší a sladší, protože nižší teploty omezily mikrobiální aktivitu uvnitř stromu. Naopak míza získaná na konci sezóny, kdy je počasí teplejší, je vlivem bakterií mnohem tmavší a má menší obsah cukru.</p><p>To však neznamená, že světlejší javorový sirup bude sladší, než ten tmavší. Všechny druhy javorového sirupu se totiž vaří tak, aby obsahovaly přibližně 90 gramů cukru na 100 ml sirupu. Tato cukernatost je uzákoněná ve většině zemí, kde se javorový sirup prodává, a zároveň zaručuje trvanlivost i správnou konzistenci finálního produktu.</p><p><strong>Klasifikace javorového sirupu</strong></p><p>Javorový sirup se rozděluje podle barvy a s ní spojené chuti a vůni. Můžete se setkat s několika systémy rozdělení, nicméně v roce 2016 vznikl sjednocený systém na základě barvy: od zlaté po jantarovou, tmavou až velmi tmavou. Ve zkratce platí, že čím tmavší barva, tím intenzivnější chuť.</p><p><strong>Golden (zlatý)</strong> Vhodný k polévání dezertů, do granoly, francouzských toustů, nebo dresinků<br /><strong>Amber (jantarový)</strong> Hodí se na pečení, vaření a do těst<br /><strong>Dark (tmavý)</strong> Vhodný například do omáček, redukcí a marinád<br /><strong>Very Dark (velmi tmavý)</strong> K využití hlavně při vaření a pečení, třeba do zmrzliny, dezertů a šlehaných sýrů</p> |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1501 kJ / 353 kcal. Tuky: 0,4 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g. Sacharidy: 87,0 g. Z toho cukry: 80,0 g. Vláknina: 0,0 g. Bílkoviny: 0,7 g. Sůl: 0,03 g. |
Skladování: | Po otevření skladujte v ledničce (1 – 6 °C). |
Rostlinný produkt: | ANO |
Bez lepku: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.