Kari indické + Při koupi 12 a více kusů 3% Sleva

Tip Množstevní slevy
Neohodnoceno
od 86 Kč –2 %
Kari indické  + Při koupi 12 a více kusů 3% Sleva
od 86 Kč –2 % od 84,10 Kč od 75,10 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Kari indické Kari je kořenící přípravek, který se nejčastěji využívá v indonéské, thajské, čínské a především v indické kuchyni. Je tradiční součástí mezinárodní kuchyně. Vůně a chuť indického kari je výrazná po kurkumě a štiplavá po pepři. Nejlépe se kom...

Detailní informace

Balení: 1000 g
Skladem (expedice 1-5 dní)
Můžeme doručit do: 24.4.2024
749 Kč
732,60 Kč
654,10 Kč bez DPH
Balení: 100 g
Skladem (expedice 1-5 dní)
Můžeme doručit do: 24.4.2024
86 Kč
84,10 Kč
75,10 Kč bez DPH
Balení: 250 g
Skladem (expedice 1-5 dní)
Můžeme doručit do: 24.4.2024
206 Kč
201,50 Kč
179,90 Kč bez DPH
Balení: 500 g
Skladem (expedice 1-5 dní)
Můžeme doručit do: 24.4.2024
393 Kč
384,40 Kč
343,20 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kari je kořenicí přípravek, který se nejčastěji využívá v indonéské, thajské, čínské, a především v indické kuchyni. Je tradiční součástí mezinárodní kuchyně. Vůně a chuť indického kari je výrazná po kurkumě a štiplavá po pepři. Nejlépe se kombinace tohoto koření využije v rýžových, kuřecích a zeleninových směsích.

Složení: Kurkuma, pepř, pískavice, fenykl, kmín, koriandr, zázvor, cukr, sůl (max. 10 %).

Použití:
Kari koření je nejčastěji používáno v kombinaci s rýží. Nejznámější je kuře na kari s rýží, dále je vhodné do polévek, smetanových omáček, ale i k ochucení mletého masa a zeleninových směsí.

Kuře s rýží na kari – na dvě porce potřebujeme:

  • 1–2 ks kuřecích prsou – dle velikosti,
  • ½ šálku dlouhozrnné rýže,
  • 1 šálek kuřecího vývaru,
  • 1–1,5 lžíce kari indického,
  • ½ lžíce mletého chilli,
  • 3 lžíce sekané cibule,
  • 2 lžíce mletého česneku,
  • ½ lžíce sekané červené papriky.

Postup: Kuřecí vývar nalijeme do pánve wok, přidáme kuřecí maso a všechny ostatní ingredience kromě rýže. Za častého míchání prohříváme na mírném ohni. Jakmile je kuřecí maso hotové, vyjmeme jej z pánve tak, abychom oddělili tekutinu. Rýži připravujeme dle návodu na obalu, část doporučeného množství vody však nahradíme vývarem z pánve. TIP: Pro zjemnění chuti lze přidat bílý jogurt či smetanu.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.