Mák modrý
Související produkty
Detailní popis produktu
Mák modrý
Informace o produktu
Mák by neměl chybět v žádné domácnosti. Kromě širokého využití v kuchyni má i pozitivní účinky pro naše tělo. Příznivě působí proti anémii a stresu. Pro vysoký obsah alkaloidů v rostlinách je pěstování máku ve většině zemí EU zakázané, u nás však ne. Proto vám nabízíme tu nejlepší tuzemskou kvalitu. Lidé si ho většinou spojují se sladkými oblíbenými jídly, ale můžete ho využít i při pečení pečiva či do smoothie.
TOP informace o surovině
- Česká republika si drží první místo ve světové produkci máku.
- Bohatý zdroj vápníku – 1250 mg / 100 g máku.
- Prevence proti osteoporóze.
- Příznivý vliv na zdravotní stav vlasů, nehtů a zubů.
- Obsahuje důležité látky na podporu krvetvorby.
Jaká je historie máku?
První zmínka o konzumaci a pěstování máku pochází ze Středomoří a datuje se 6000 let př. n. l. Na území Evropy byl mák rozšířen již v prehistorických dobách. První zmínka o něm a jeho využití pochází z Mezopotámie a je stará více než 5400 let, kde se zmiňuje jako „rostlina radosti“. Antičtí Řekové a Římané i Egypťané ho znali jako prostředek k utlumení bolesti. Latinský název zní papaver somniferum, což v překladu znamená přinášet spánek. Už naše babičky věděli o uklidňujících účincích máku. Odvar z něho používali jako přírodní uspávadlo pro neposedné děti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pro konzumaci |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Česká republika |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení: | průhledný sáček PE / PP |
Úprava: | RAW maková semínka |
Energetická hodnota na 100 g: | 2196 kJ / 525 kcal |
Tuky: | 41,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 4,7 g |
Sacharidy: | 28 g |
z toho cukry: | 3 g |
Vláknina: | 19,5 g |
Bílkoviny: | 18 g |
Sůl: | 0,8 g |
Dieta: | Keto |
Surovina: | Mák |
Zpracování: | Loupané |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.