Mandlové máslo
Související produkty
Detailní popis produktu
Mandle ořechové máslo
Informace o produktu
Jemné a krémové ořechové máslo vyrobené pouze z rozemletých blanšírovaných mandlí. Neobsahuje žádné přidané cukry ani jiné konzervanty. Využít ho můžete v teplé i studené kuchyni – hodí se do jogurtu, kaše, cukroví a vynikne také v krémech či pěnách. Někteří ho dokonce používají místo běžného másla, například do sendviče, kterému dodá kromě neobvyklé chuti také spoustu bílkovin. Před konzumací jej pořádně zamíchejte.
TOP informace o mandlovém másle
- Přidáním cukru a vody vytvoříte jemný marcipán.
- 100 g mandlového másla obsahuje 21 g bílkovin.
- Mandle působí jako přírodní antioxidant.
- Bez palmového oleje, bez cukru a dalších přidaných látek.
- 400g varianta másla je balena ve skleněné dóze, zato 100 g, 1 kg a větší varianty v plastovém doypacku.
Ořechové máslo, pasta, nebo krém?
Možná jste si všimli, že na etiketě našich ořechových másel najdete slovo pasta. A teď, kdo se v tom má vyznat. Rozemletým ořechům se sice zpravidla říká pasta, ale možná jsou také jiná označení, jako například máslo. Označovat je tak můžeme díky legislativní výjimce, která nám umožňuje používat slovo máslo, i když se nejedná o mléčný výrobek. Zato krém, to je jiná! Jako krém se u nás (i jinde) nazývají produkty, které jsou vyrobeny z více surovin a většinou bývají doslazované.
Jak se máslo připravuje?
Mandle se ještě před mletím rozdrtí na malé kousky, aby byl proces rychlejší a efektivnější. Následuje důležitý krok – mletí ořechů na pastu, což trvá přibližně 6–12 hodin. Ke zpracování se používá koloidní mlýn s odstředivkou. Během procesu jsou ořechy zbavovány části tuku. Pokud nechcete, aby se vám rozpojil tuk od ořechového másla, nedávejte pastu do ledničky. Nejlepší je skladovat ji v pokojové teplotě bez dosahu slunečních paprsků a tepla.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mandlová másla |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Česká republika |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Balení: | Doypack |
Úprava: | pasta |
Energetická hodnota na 100 g: | 2408 kJ / 576 kcal |
Tuky: | 49,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 3,7 g |
Sacharidy: | 21,7 g |
z toho cukry: | 3,9 g |
Bílkoviny: | 21,2 g |
Sůl: | 0 g |
Dieta: | Bez laktózy |
Surovina: | Mandle |
Zpracování: | Přírodní |
Značka: | Lepé |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.