Rýžové krekry rajče a bylinky
Související produkty
Detailní popis produktu
Rýžové krekry rajče a bylinky
Informace o produktu
Tenké rýžové plátky hravě nahradí kdejaké brambůrky. Nejenže obsahují méně kalorií a tuku než běžné chipsy, ale také skvěle chutnají a ještě lépe křupou. Jejich chuť je rajčatová, bylinková a jemně slaná. Navíc krekry obsahují různé množství semínek, takže každý kousek bude chutnat trošku jinak. Ucítíte tóny sezamu, quinoi, prosa, lněného semínka i amarantu. Křupavé krekry jsou vhodné jako snack k televizi nebo k posezení s přáteli. Také perfektně chutnají místo nachos spolu s dipem. Nalámat si krekry můžete i do polévky (jako krutony) nebo do salátu, v němž zapůsobí svou chutí i strukturou jako nečekané zpestření. Původní receptura rýžových krekrů pochází z Japonska, kde se tradičně přikusují k čaji již stovky let. Najdete je zpravidla kulaté, ale jejich tloušťka, vzhled i příchutě se mohou lišit. Vyzkoušejte všechny, které vám nabízíme!
TOP informace o rýžových krekrech
- Rýže je dochucená rajčaty, česnekem a cibulí.
- Recept na rýžové krekry pochází z Japonska.
- Rýžovým krekrům se říká senbei.
- Vyrobeno certifikovaným výrobcem podle nejvyšších potravinářských standardů v Thajsku.
- Bez lepku a bez palmového oleje.
Kde se vzaly rýžové krekry?
Rýžové krekry jsou typickou japonskou specialitou. V jejich zemi původu se jim říká senbei a místní si na nich pochutnávají už celá staletí. Jde o pečenou, grilovanou nebo v našem případě smaženou rýži, která se připravuje na slaný, ale výjimečně také na sladký způsob. Nejčastěji bývá dochucena sójovou omáčkou nebo mirinem, což je sladké japonské rýžové víno. Senbei můžete najít v mnoha podobách, od tenkých rýžových plátků až po ty širší, které připomínají námi dobře známé rýžové chlebíčky. I jejich chutě se mohou velmi lišit, nejčastější verze je se sójovou omáčkou, na trhu najdete ale také bylinkovou nebo pikantní příchuť. V Japonsku se krekry často konzumují ještě obalené v mořské řase.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zdravé mlsání |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Thajsko |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Balení: | Znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava: | pražené rýžové krekry |
Energetická hodnota na 100 g: | 1831 kJ / 436 kcal |
Tuky: | 11,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 1,4 g |
Sacharidy: | 72,9 g |
z toho cukry: | 3,2 g |
Bílkoviny: | 8,3 g |
Sůl: | 0,9 g |
Dieta: | Bez lepku |
Surovina: | Rajčata |
Chuť: | Kořeněná |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.