Datle Medjool Premium
Související produkty
Detailní popis produktu
Datle Medjool Premium
Informace o produktu
Medjool datle u nás najdete ve dvou třídách, a to Choice Large a Jumbo Delight. Tyto datle Jumbo Delight, neboli Premium, jsou větší, těžší a najdete na nich více slupky, která je především hlavní zásobárnou vlákniny. Díky vysoké energetické hodnotě využijete Medjool datle jako rychlou svačinu, ale neztratí se ani v kuchyni. Vyzkoušejte například rozpůlené datle plněné kozím sýrem, posypané pekany a tymiánem; nebo v kombinaci s arašídovým máslem.
Obecně se datle Medjool pyšní nadprůměrnou velikostí, šťavnatou dužinou a jedinečnou karamelovo-medovou chutí. Není proto divu, že patří mezi nejoblíbenější odrůdu datlí po celém světě. Uvnitř měkkých datlí najdete podlouhlou pecku, kterou lze však snadno vyjmout, a nebrání tak snadné konzumaci. Poměrně častým jevem, s nímž se u Medjool datlí můžeme setkat, je vrstva vykrystalizovaného cukru, která se objevuje na povrchu datlí. Nejde však o závadu, ale pouze cukr přirozeně obsažený v datli. Naše datle nejsou chemicky ošetřené, stejně jako naše ostatní sušené ovoce neobsahují siřičitany ani sladidla.
TOP informace o datlích Medjool Premium
- Jedná se o největší datle odrůdy Medjool.
- Váha datlí Medjool Premium se pohybuje od 23 do 27 gramů – u běžných Medjool datlí je váha přibližně 18 gramů.
- Oproti jiným odrůdám datlí jsou větší, tmavší, šťavnatější a mají výraznou medovou chuť.
- Datle se po sklizni zamrazí a následně putují až k nám – nesuší se, jde tedy o čerstvé ovoce.
- Ze všech datlí obsahují nejvíce vápníku a vlákniny.
„Na povrchu datlí bývá bílý povlak, který je důsledkem přirozeného cukernatění.“
Jak se datle pěstují?
Celosvětově je k dispozici více než 200 druhů datlí. Mezi populární odrůdy patří například datle medjool, piarom, deglet, barhi, rabbi, thoory, sayer, dayri, zahidi a safawi. Každý druh má svou specifickou barvu a chuť. Medjool datle se pěstují například v Maroku, Palestině, Jordánsku a Saúdské Arábii nebo Izraeli a dozrávají mezi prvními. Pocházejí z oblasti Mezopotámie. Datle jsou plody datlovníku pravého, jedná se tedy o palmu. V současnosti se obvykle vyskytují v poušti a subtropické oblasti. Samostatně se pěstuje samčí a samičí rostlina. Drobné samičí květy vyrůstají na rozvětvených větvích dlouhých až 70 cm. K opylování dochází větrem, ale v produkčních oblastech se opylují ručně. Následně se plody sbírají a zamrazí, případně suší.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Datle |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Jordánsko |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Balení: | Znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost: | Jumbo Delight |
Úprava: | datle s peckou |
Energetická hodnota na 100 g: | 1159 kJ / 277 kcal |
Tuky: | 0,2 g |
Sacharidy: | 75 g |
z toho cukry: | 66 g |
Vláknina: | 7 g |
Bílkoviny: | 1,8 g |
Sůl: | 0 g |
Odrůda: | Medjool |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.