Datle sušené Sayer
Související produkty
Detailní popis produktu
Datle sušené Sayer
Informace o produktu
Středně velké oválné datle s jemnou, polosuchou texturou. V jejich sladké chuti jdou cítit karamelové a medové tóny. Neobsahují žádný přidaný cukr ani jiná aditiva stejně jako naše ostatní sušené ovoce. Dokonce v nich nenajdete ani pecku, tuhle starost jsme totiž vyřešili za vás. Rozhodně však jsou výborným zdrojem energie a minerálů. Obsahují velké množství draslíku, který mimo jiné přispívá k normální činnosti nervové soustavy a svalů. Jsou proto skvělou svačinou pro sportovce i těhotné ženy.
TOP informace o sušených datlích
- Existuje více než 200 odrůd datlí.
- Datle tvoří skvělý základ RAW dezertů.
- Po sklizní se suší přirozeně na slunci.
- Jedna datle dodá průměrně energii na 15 minut.
- Když se v Ománu narodí chlapec, rodiče zasadí datlovník, aby jeho budoucí rodina nehladověla.
Jaké datle si vybrat?

Deglet datle má jemně křupavou slupku a šťavnatý vnitřek. Neobsahuje pecku a má nejméně sacharidů ze všech odrůd.
Sayer datle jsou polosuché datle bez pecky. Mají až 85 % sacharidů a po ochutnání ucítíte karamelově sladký nádech medových tónů.
Datle Medjool jsou královny všech datlí. Jsou ceněné pro jejich jemnou a žvýkavou texturu, bohatou chuť a šťavnatost. Obsahují snadno vyjmutelnou pecku
Deglet datle má jemně křupavou slupku a šťavnatý vnitřek. Neobsahuje pecku a má nejméně sacharidů ze všech odrůd.
Sayer datle jsou polosuché datle bez pecky. Mají až 85 % sacharidů a po ochutnání ucítíte karamelově sladký nádech medových tónů.
Datle Medjool jsou královny všech datlí. Jsou ceněné pro jejich jemnou a žvýkavou texturu, bohatou chuť a šťavnatost. Obsahují snadno vyjmutelnou pecku
Jak se datle pěstují?
Celosvětově je k dispozici více než 200 druhů datlí. Mezi populární odrůdy patří například datle medjool, piarom, deglet, barhi, rabbi, thoory, sayer, dayri, zahidi a safawi. Každý druh má svou specifickou barvu a chuť. Sayer datle pocházejí ze Středního východu a zemí kolem Perského zálivu. Datle jsou plody datlovníku pravého, jedná se tedy o palmu. V současnosti se obvykle vyskytují v poušti a subtropické oblasti. Samostatně se pěstuje samčí a samičí rostlina. Drobné samičí květy vyrůstají na rozvětvených větvích dlouhých až 70 centimetrů. K opylování dochází větrem, ale v produkčních oblastech se opylují ručně. Následně se plody sbírají a suší, abyste si je mohli pohodlně přidat třeba do ranní kaše.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Datle |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Írán |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení: | plastový sáček |
Úprava: | sušené datle bez pecky |
Energetická hodnota na 100 g: | 1500 kJ / 354 kcal |
Tuky: | 0,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,01 g |
Sacharidy: | 85 g |
z toho cukry: | 73 g |
Vláknina: | 8,5 g |
Bílkoviny: | 2,7 g |
Sůl: | 0 g |
Typ sušení: | tepelné |
Odrůda: | Sayer |
Dieta: | RAW |
Surovina: | Datle |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.